Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Ο McNish οδηγεί στην πίστα το SQ5

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Ο McNish οδηγεί στην πίστα το SQ5

ΝΕΑ

Video: Ο McNish οδηγεί στην πίστα το SQ5

ΝΕΑ

Ως εργοστασιακός οδηγός της Audi, ο Άλαν Μακ Νις έχει ορισμένες εξωαγωνιστικές υποχρεώσεις. Κάθε άλλο παρά «αγγαρείες» είναι βέβαια, καθώς του παρέχεται η δυνατότητα να οδηγήσει ό,τι νέο κυκλοφορεί ο κατασκευαστής από το Ίνγκολσταντ. Στην πίστα του Σίλβερστοουν, πριν τον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA, δοκίμασε το νέο SQ5 TDI.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το πρώτο μέλος της οικογένειας S της Audi που φέρει κινητήρα diesel. Ο 3λιτρος TDI με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 313 PS και θηριώδη ροπή, η οποία φθάνει τα 66,3 kgm ανάμεσα στις 1.450 και 2.800 rpm. Το μεσαίο SUV επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 5,1 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Την ίδια ώρα η Audi ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 7,2 lt./100 km.

Η κίνηση περνά μόνιμα σε όλους τους τροχούς μέσω του 8τάχυτου tiptronic. Το SQ5 εξοπλίζεται με σύστημα torque vectoring, φρενάροντας τον εσωτερικό τροχό στη στροφή και περιορίζοντας το φαινόμενο της υποστροφής. Πέρα από τις αισθητικές διαφορές σε σχέση με το απλό Q5, το SQ5 TDI φέρει sport ανάρτηση, η οποία χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 30 mm. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει 20άρες ζάντες με ελαστικά διαστάσεων 255/45. Προαιρετικά, το SUV επιδόσεων μπορεί να παραγγελθεί και με ζάντες διαμέτρου 21 ιντσών.