Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsmotoChoice: 125

ΝΕΑ

Ο κορωνοϊός θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων!

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr), Τακης Τρακουσελλης

Η ΕΕ εξετάζει την θεσμοθέτηση πιστοποιητικού απολύμανσης στις πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τα οποία πλέον έχουν θεμα…

Ο κορωνοϊός μπορεί να προκάλεσε το προσωρινό λουκέτο σε πολλά εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων και περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, ωστόσο σύμφωνα με ευρωπαίους αναλυτές, πολλοί είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν  η θα επισπεύσουν την απόφαση για την αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου και ως μια λύση ώστε να προφυλαχθούν καλύτερα έναντι του ιού! Φυσικά αυτό θα γίνει από αυτούς που μπορούν να πάρουν ένα αυτοκίνητο, ενώ  η απόφαση θα παρθεί πιο γρήγορα από  αυτούς που ήδη το σκέφτονται και προ ιού.
Σημειώστε πως οι ενδυναμει αγοραστές στην Ελλάδα -αυτοί δηλαδή που έχουν αποφασίσει η σκέφτονται σοβαρά να αλλάξουν αυτοκίνητο στους επόμενους 15 μήνες- ξεπερνούν του 300.000 σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει η αγορά αυτοκινήτου. Και αυτό κυρίως λόγω της παλαιότητας  των οχημάτων στη χώρα μας που ξεπερνάει τα 17 έτη.

Απο την άλλη η πτώση που καταγράφει η επιβατική κίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ενδεικτική, ενώ μεγάλο ποσοστό αυτής θα παραμείνει ακόμα και όταν ελαχιστοποιηθεί ο ιός και μέχρι τη δεύτερη φάση του, (ένα ερωτηματικό αυτή).

Όπως επισημαίνεται σε έρευνα της εταιρείας Interview οι Έλληνες φοβούνται περισσότερο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τη διάδοση του κορωνοϊού, εκτιμώντας μάλιστα σε ποσοστό 78% πως εκεί «βρίσκεται» ο επικίνδυνος ιός σε πάρα πολλά σημεία και ακολουθούν τα super market και οι χώροι εργασίας.

Αναλυτές εκτιμούν λοιπόν πως οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων αναμένεται να καταγράψουν μια απότομη άνοδο, αμέσως μετά τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές θα επιλέξουν το αυτοκίνητο για τις προσωπικές τους μετακινήσεις.

Παράλληλα οι ίδιοι εκτιμούν πως η άνοδος των πωλήσεων και στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα είναι μεν αισθητή  αλλά σε καμία περίπτωση δε θα είναι ανάλογη των καινούριων οχημάτων καθώς στα αυτοκίνητα από «δεύτερο χέρι» οι καταναλωτές θα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όσον αφορά στην ποιότητα του καθαρισμού των συγκεκριμένων οχημάτων.

Δυστυχώς  στα περισσότερα καταστήματα εμπορίας μεταχειρισμένων δεν πραγματοποιούνται σοβαρές και σωστές απολυμάνσεις  καθώς κοστίζουν και βέβαια η ύπαρξη του ιού είναι πιο πιθανή καθώς δεκάδες υποψήφιοι αγοραστές εισέρχονται στην καμπίνα τους, τα οδηγούν είτε τα πηγαίνουν στο συνεργείο για έλεγχο πριν αποφασίσουν να τα αγοράσουν.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr η ΕΕ εξετάζει να θεσπίσει νέους όρους και προϋποθέσεις που θα ισχύσουν κυρίως στις μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με την υιοθέτηση του πιστοποιητικού απολύμανσης ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός!

Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές που επιλέγουν να αποκτήσουν κάποιο μεταχειρισμένο όχημα να είναι τουλάχιστον σίγουροι ότι ο έμπορος ή ο ιδιώτης που του παραδίδει το όχημα το έχει απολυμάνει και μειώνεται στο ελάχιστο η πιθανή μετάδοση του κορωνοϊού.

Στα καινούρια αυτοκίνητα πάντως πέραν του γεγονότος πως στην καμπίνα επιβατών έχουν εισέλθει μόνο άτομα, εργαζόμενοι που τηρούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, σχεδόν τα πάντα είναι καλυμμένα με πλαστικές μεμβράνες και βέβαια δεν έχουν φιλοξενηθεί επιβάτες οπότε η μετάδοση του ιού είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς τα συγκεκριμένα οχήματα παραμένουν κλειδωμένα για πολλούς μήνες στους τελωνειακούς χώρους. Επίσης ήδη κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες παραδίδουν τα οχήματά τους με πιστοποιητικό απολύμανσης.

Σύμφωνα με τους αναλυτές όσες επιχειρήσεις αυτοκινήτων παραδίδουν τα οχήματα τους με πιστοποιητικό απολύμανσης σίγουρα θα δελεάσουν περισσότερους καταναλωτές καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές θα αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Από την άλλη μεριά λόγω του προσωρινού λουκέτου που είχαν βάλει πολλά εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων εξαιτίας του κορωνοϊού μπορεί μα δημιουργήσουν μια μικρή καθυστέρηση στης παραδόσεις καινούριων αυτοκινήτων. Αυτην την περίοδο βέβαια υπάρχει διαθέσιμο στοκ καινούριων οχημάτων σε όλη την Ευρώπη που μπορεί να διατεθεί άμεσα, καθώς σε πολλές χώρες οι εκθέσεις αυτοκινήτων παρέμειναν κλειστές για αρκετές εβδομάδες με αποτέλεσμα να μην έχουν καταγραφεί νέες πωλήσεις ή παραγγελίες.

Διαβάστε επίσης:

Άτρωτη η Ferrari έναντι του κορωνοϊού!

Οσμή σκανδάλου με υπερκοστολογήσεις στην Εγνατία Οδό

Οι ελεγκτές της ΕΕ προειδοποιούν για το οδικό δίκτυο της ΕΕ

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ