Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο κινητήρας της Mopar «Hellcrate» τώρα και σε κιτ

Ελλάδα 13:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο κινητήρας της Mopar «Hellcrate» τώρα και σε κιτ

ΝΕΑ

Ο κινητήρας της Mopar «Hellcrate» τώρα και σε κιτ

ΝΕΑ

Ευχάριστα τα νέα για τους λάτρεις των υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων. Η Mopar, η εταιρεία της FCA που ασχολείται με τις βελτιώσεις, ανακοίνωσε ότι ο κινητήρας Hemi V8 των 6,2 λίτρων, γνωστός ως «Hellcrate» μπορεί να αγοραστεί ως ξεχωριστό κιτ.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ο συγκεκριμένος κινητήρας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα μοντέλα της Dodge, Challenger SRT και Charger SRT, έχοντας ως σημείο αναφοράς την κτηνώδη ισχύ των 717 ίππων και την ροπή των 89,7 kgm. Πλέον οι ενδιαφερόμενοι έχουν την λύση του ειδικού πακέτου της Mopar, το οποίο αποστέλλεται στον πελάτη σε μορφή plug-and-play, ενώ θα συνοδεύεται από εργοστασιακή εγγύηση τριών ετών και απεριορίστων km.

Mopar-chariatis-530

Ο Πιέτρο Γκόρλιερ, επικεφαλής Parts & Service της Fiat Chrysler Automobiles, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ποτέ πριν δεν υπήρχε στην αγορά ένας supercharged κινητήρας με 707 εργοστασιακούς ίππους και είμαστε περήφανοι που γινόμαστε οι πρώτοι που προσφέρουμε την λύση που οι λάτρεις απαίτησαν. Αυτή η απόλυτη επιλογή κινητήρα καλύπτει τις ανάγκες ιδιοκτητών και φίλων που απαιτούν τις απόλυτες επιδόσεις.»

Advertisement

Mopar-chariatis-640

Σύμφωνα με την εταιρεία, o «Hellcrate» κινητήρας προορίζεται ακόμα και για μοντέλα κατασκευής και πριν από το 1976 και συνοδεύεται από ένα ξεχωριστό kit, το οποίο περιλαμβάνει μονάδα ελέγχου, ειδικές καλωδιώσεις, αντλία βενζίνης, και διάφορους αισθητήρες. Μαζί με τα παραπάνω το συγκεκριμένο κιτ συνοδεύεται από ένα δεύτερο πακέτο που διαθέτει διάφορα αξεσουάρ όπως αντλία υδραυλικού τιμονιού, γεννήτρια και δυναμό. Σε ότι αφορά το κόστος, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υπολογίζει περί τα 18.700 ευρώ.

Advertisement