Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Κιμ κόβει βόλτες με τη λιμουζίνα-δώρο του Πούτιν (+video)

Ελλάδα 7:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Κιμ κόβει βόλτες με τη λιμουζίνα-δώρο του Πούτιν (+video)

ΝΕΑ

Ο Κιμ κόβει βόλτες με τη λιμουζίνα-δώρο του Πούτιν (+video)

ΝΕΑ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας χρησιμοποιεί πλέον ως όχημα για τις μετακινήσεις του την ρωσική λιμουζίνα που του χάρισε ο ίδιος ο Πούτιν.

Advertisement
Advertisement

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απολαμβάνει την πολυτελή λιμουζίνα που του χάρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Και μάλιστα έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση με το Aurus Senat σε μια μεγάλη εκδήλωση στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας.

Η δωρεά αυτή φέρεται να είναι η χειρονομία ευγνωμοσύνης του Πούτιν για την παραλαβή σημαντικού οπλισμού, κρυμμένου σε πάνω από 6.700 κοντέινερ, σε αντάλλαγμα για τρόφιμα αποθηκευμένα σε περίπου 9.000 κοντέινερ.

Ενώ και τα δύο έθνη αρνούνται αυτή την ανταλλαγή για να αποτρέψουν τον δυτικό έλεγχο στις εισαγωγές πυρομαχικών που βοηθούσαν τη Ρωσία στην Ουκρανία, φαίνεται ότι ένα Aurus Senat, προερχόμενο από τη Ρωσία, ήταν επίσης μέρος της συμφωνίας. Αυτό η ρωσική λιμουζίνα έφτασε στη Σεούλ στις 18 Φεβρουαρίου.

Advertisement
Advertisement

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει εμφανιστεί να κάνει βόλτες με την κομψή μαύρη λιμουζίνα που του χάρισε ο Πούτιν, μετά τον σαφή θαυμασμό του Ασιάτη ηγέτη για το αυτοκίνητο κατά την επίσκεψή του στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους.

Ο Πούτιν, θέλοντας να εντυπωσιάσει, προσκάλεσε τον Κιμ να δοκιμάσει το αυτοκίνητο από πρώτο χέρι, οδηγώντας σε ένα επίσημο δείπνο από το Κρεμλίνο.

Παρά την παραβίαση ενός ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών που απαγορεύει την προμήθεια πολυτελών αγαθών στη Βόρεια Κορέα, οι δύο ηγέτες δεν φαίνεται να ενοχλούνται από τις διεθνείς κυρώσεις, με τη συντροφικότητά τους να ανθεί.

Advertisement

Εδώ και καιρό, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποκτά διακριτικά πολυτελή οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των Maybach, αν και η Mercedes αρνείται την άμεση προμήθεια στον δικτάτορα.

Ωστόσο, τώρα προσθέτει στον στόλο του το Aurus Senat, το οποίο ενδεχομένως να έχει προσαρμοστεί με θωράκιση.

Advertisement

Αυτή η λιμουζίνα διαθέτει έναν στιβαρό κινητήρα V8 4,4 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση, που συμπληρώνεται από έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας ισχύ 600 ίππων.

Συνδυασμένη με ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων, φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 250 χλμ/ώρα με την ευελιξία της να εξαρτάται από το πρόσθετο βάρος λόγω της αλεξίσφαιρης κατασκευής της.