Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Ken Block δαμάζει ένα Ford F-150 (+vid)

Ελλάδα 16:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Ken Block δαμάζει ένα Ford F-150 (+vid)

ΝΕΑ

Ο Ken Block δαμάζει ένα Ford F-150 (+vid)

ΝΕΑ

Παρακολουθήσαμε τον Ken Block από τις πρώτες μέρες του, όταν βρισκόταν κοντά σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο σε ένα χώρο που προετοιμάζονται τα αγωνιστικά Subaru. Πολλά ελαστικά έχουν τεμαχιστεί από τότε που το πρώτο video gymkhana βγήκε στον αέρα πριν από 10 χρόνια και υποψιαζόμαστε ότι αυτή η τελευταία δημιουργία του Block θα σπάσει πάλι τα ταμεία.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Όχι μόνο επειδή είναι ο Ken Block, ή ότι ο νεώτερος φονιάς ελαστικών είναι ένα εντυπωσιακό μεγάλο φορτηγό Ford F-150. Αντίθετα, έχει περισσότερη σχέση με τον κινητήρα – βασισμένο στο αγωνιστικό Ford GT που κέρδισε το LeMans και ρυθμισμένο στους 914 υπερτροφοδοτούμενους ίππους που κινούν και τους τέσσερις τροχούς. Πες γεια στο Hoonitruck.

Είχαμε ένα teaser γι αυτή την κατασκευή πέρυσι. Σε εκείνο το σημείο, το φορτηγό ήταν αρχικά ως γυμνό μέταλλο, αλλά αναγνωρίσιμο στους λάτρεις της Ford ως ένα pickup της δεκαετίας του 1970. Συγκεκριμένα, αυτή η ρετρό έκφραση είναι το F-150 του 1977 – μια συναισθηματική επιλογή για τον Block καθώς έμαθε να οδηγεί σε έναν ’77 F-150 που ο πατέρας του είχε στην κατοχή του.

Advertisement
Advertisement

Παρομοίως με το Hoonicorn Mustang, αυτό το F-150 δεν είναι μόνο ένα παλιό κέλυφος με ένα μεγάλο κινητήρα. Το αμάξωμα είναι αλουμινένιο επιμελούμενο στο χέρι και η τετρακίνηση μόνιμη. Ένα κιβώτιο 6 σχέσεων Sadev μοιράζει ιδανική την ισχύ του κινητήρα σε κάθε τροχό και ο Block περιγράφει την εμπειρία οδήγησης ως “τρελή” σε κάτι με τέτοιο μέγεθος. Λέει επίσης ότι φαίνεται τρελό στη φωτογραφική μηχανή και προφανώς ο ήχος ακούγεται εξαιρετικός ικανός μάλιστα να σώσει τον κόσμο. Ή ενδεχομένως να τον καταστρέψει. Και στις δύο περιπτώσεις, υποψιαζόμαστε πως οι άνθρωποι θα χαμογελάσουν. Μιλώντας για χαμόγελα, μήπως ξεχνάμε ότι πρόκειται για φορτηγό; Μην αφήνετε την ανάρτηση και το πίσω πτερύγιο να σας ξεγελάσει – οι άνθρωποι στο Hoonigan λένε ότι αυτό το παλιό F-150 έχει όλα τα εφόδια που χρειάζεσαι για να κάνεις…παπάδες.

Το επίσημο δημόσιο ντεμπούτο του Hoonitruck θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο SEMA στο Λας Βέγκας, αλλά δεν θα το δείτε σε δράση μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, όταν η Gymkhana 10 του Block κυκλοφορήσει στο Amazon Prime.