Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Γκον ξέρει γιατί ακυρώθηκε το Apple Car!

Ελλάδα 13:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Γκον ξέρει γιατί ακυρώθηκε το Apple Car!

ΝΕΑ

Ο Γκον ξέρει γιατί ακυρώθηκε το Apple Car!

ΝΕΑ

Μπορεί να ζει εκτοπισμένος στον Λίβανο και να μην ξέρει τι του… ξημερώνει, αλλά έχει απάντηση στο καυτό ερώτημα της επικαιρότητας.

Advertisement
Advertisement

Η Apple εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας για την απόφασή της να βάλει στην «κατάψυξη» του πολυαναμενόμενο αυτοκίνητό της, έχοντας ξοδέψει περισσότερα από 10 δις δολάρια, για την εξέλιξή του.

Έχουν γίνει πολλές οικονομικές και όχι μόνο αναλύσεις, με βάση τις διαρροές από τον αμερικανικό κολοσσό, για τους λόγους που το όνειρο του Steve Jobs, δεν έγινε πραγματικότητα, έστω και αρκετά χρόνια μετά το θάνατό του.

Μεταξύ όλων αυτών που ισχυρίζονται ότι έχουν την απάντηση στους λόγους οδήγησαν την Apple σε αυτή την ακύρωση, είναι και ο Κάρλος Γκον, ο 70χρονος, πλέον, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan.

Advertisement
Advertisement

Ο Γκον ζει σε ένα ιδιότυπο0 καθεστώς «ομηρείας» στη Βηρυτό, καθώς παραμένει καταζητούμενος από την ιαπωνικές αρχές -μετά την κινηματογραφική του απόδραση από τη χώρα- και διωκόμενος νομικά από τη Nissan. Μάλιστα τον περασμένο Νοέμβριο, λιβανέζικο δικαστήριο, τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει την πολυτελή βίλα, όπου ζούσε με τη σύζυγό του.

Ωστόσο, έχει το χρόνο και σίγουρα την εμπειρία, για να εκφράσει με βεβαιότητα την άποψη ότι: «Είναι θέμα κέρδους. Το χαμηλότερο περιθώριο κέρδους, ειδικά καθώς το Apple Car αναμενόταν να φέρει τιμή πάνω από 100.000 δολάρια, δεν είχε νόημα για μια εταιρεία που είναι συνηθισμένη σε επιχειρήσεις υψηλού περιθωρίου και τεράστιες αποδόσεις».

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan υποστηρίζει ακόμα ότι η Apple ήθελε να φτιάξει «κάτι εντελώς μοναδικό, θέλοντας να δημιουργήσει υπεραξία στη συνδεσιμότητα και δεν σχεδίαζε να γίνει παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία».