Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο φόβος και ο τρόμος όσων παρκάρουν παράνομα (video)

Ελλάδα 16:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο φόβος και ο τρόμος όσων παρκάρουν παράνομα (video)

ΝΕΑ

Ο φόβος και ο τρόμος όσων παρκάρουν παράνομα (video)

ΝΕΑ

Το «ένα λεπτό και επιστρέφω» δεν θα περνάει ως δικαιολογία στο νέο ρομπότ που θα σηκώνει το αυτοκίνητό σας χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Advertisement
Advertisement

Αν και όλο αυτό ακούγεται λιγάκι οργουελιανό, όμως φαίνεται ότι είναι κάτι που θα αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον. Ένα ρομπότ δηλαδή που θα αναλαμβάνει να μετακινεί αυτοκίνητα που έχουν παρκάρει παράνομα.

Το μηχάνημα αυτό δοκιμάζεται ήδη στην Βρετανία και μπορεί να αναλαμβάνει δράση όταν ένα αυτοκίνητο έχει παρκάρει σε λάθος θέση, όπως για παράδειγμα ειδική θέση στάθμευσης για ΑΜΕΑ.

Σε ένα σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram, ένα μη επανδρωμένο καροτσάκι ρυμούλκησης φαίνεται να τραβάει ένα Volvo XC60 από μια θέση στάθμευσης που προορίζεται για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του XC60 πιθανώς έκανε λάθος που πάρκαρε σε αυτό το σημείο, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ένα μηχάνημα καταφέρνει και το σηκώνει από το έδαφος και να απομακρύνει το SUV από τον χώρο στάθμευσης.

Το ρομπότ φέρει την ένδειξη “RNW” που μάλλον αντιστοιχεί στο λογότυπο της βρετανικής εταιρίας ρυμούλκησης που ονομάζεται Recovery North West.

Η συγκεκριμένη εταιρία ειδικεύεται στη ρυμούλκηση κάθε είδους οχήματος, ανεξαρτήτως όγκου και βάρους.

Advertisement

Το ρομπότ φαίνεται ότι έχει σχεδιαστεί για έναν και μόνο σκοπό: ρυμούλκηση σε εξαιρετικά περιορισμένο χώρο. Για παράδειγμα, ένα υπόγειο πάρκινγκ ή έναν στενό δρόμο.

Το ρομπότ έχει κατασκευαστεί από τη γαλλική εταιρεία Multitract και ονομάζεται Eastract. Διαθέτει ερπύστριες για να κάνει εξαιρετικά στενούς ελιγμούς και τροφοδοτείται από έναν κινητήρα Briggs and Stratton ισχύος 35 ίππων.

Advertisement

Κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 2012, είναι ικανό να μεταφέρει 5.500 κιλά και είναι τηλεκατευθυνόμενο. Και για όσους συνηθίζουν να παρκάρουν σε χώρους αναπήρων ή άλλες απαγορευμένες θέσεις είναι ο φόβος και ο τρόμος στην Βρετανία.

Πάντως ήδη πολλοί Ευρωπαικοί Δήμοι φλερτάρουν με το συστημα αυτό, εφόσον βέβαια αλλάξει το Ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Advertisement

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Business Blurb™ (@businessblurb)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κλάρκ «σηκώνει» χειρουργικά μία Mercedes (+video)
Πόσες… ώρες χρειάζεται το παρκάρισμα ενός Citroen Ami; (+video)
Παρκάρισμα για βραβείο…