Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο εσωτερικός κόσμος του νέου Toyota Yaris

Ελλάδα 20:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο εσωτερικός κόσμος του νέου Toyota Yaris

ΝΕΑ

Ο εσωτερικός κόσμος του νέου Toyota Yaris

ΝΕΑ

Στη νέα του γενιά, του πάντα δημοφιλές Toyota Yaris κατάφερε να ανανεωθεί αισθητικά και να βελτιωθεί… ουσιαστικά.

Advertisement
Advertisement

Κι αν το περιτύλιγμα είναι φρέσκο και φαίνεται με την πρώτη ματιά, η… δεύτερη ματιά, εντός της καμπίνας, θα σε πείσει πως οι Ιάπωνες έχουν καταφέρει να κάνουν το καλό, καλύτερο!

Το εσωτερικό του νέου Yaris αντανακλά τη φιλοσοφία “less is more”. Είναι ένας χώρος έξυπνα σχεδιασμένος, με προσλαμβάνουσα ποιότητα και αίσθηση ευρυχωρίας μοντέλου μιας ανώτερης κατηγορίας.

Για το cockpit, το μότο είναι “μάτια στο δρόμο, χέρια στο τιμόνι” με τη διάταξη των ενδείξεων και των χειριστηρίων άριστα οργανωμένη, ώστε ο οδηγός να είναι συγκεντρωμένος στο δρόμο και πάντα ενήμερος για τα κυριότερα δεδομένα του αυτοκινήτου, με ελάχιστη διάσταση της προσοχής και βέλτιστη σφαιρική ορατότητα.

Advertisement
Advertisement

Πως το πέτυχαν αυτό οι άνθρωποι της Toyota; Μεγιστοποίησαν την ορατότητα κατεβάζοντας τον πίνακα οργάνων χαμηλότερα και τραβώντας την κολόνα Α πιο πίσω. Παράλληλα, τα εμπρός καθίσματα μετακινήθηκαν επίσης προς τα έξω, ώστε να υπάρχει χώρος μεταξύ οδηγού και συνοδηγού.

yaris-2019-interior-a1000x600

Advertisement

Επιπρόσθετα, οι Ιάπωνες έδωσαν στον οδηγό τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη ροή πληροφοριών με ελάχιστη κίνηση των ματιών, προσφέροντας μεγάλο έγχρωμο head-up display (10 ιντσών).

yaris-2019-interior-b1000x600

Advertisement

Ανάμεσα στις λεπτομέρειες υπάρχει πλούσια μαλακή επένδυση σε όλο το ταμπλό, ένθετα από απαλή τσόχα στα πάνελ των θυρών, φαρδύτερη εμπρός κονσόλα, χαμηλότερο κάλυμμα για τον πίνακα οργάνων και μικρότερης διαμέτρου, σπορ τιμόνι.

Συμπαγές εξωτερικά, ευρύχωρο εσωτερικά
Η νέα πλατφόρμα GA-B επέτρεψε μείωση του συνολικού μήκους του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να είναι το πιο συμπαγές στην κατηγορία του, έχοντας όμως το μεγαλύτερο μεταξόνιο. Με τον τρόπο αυτό  επιτυγχάνεται μία διάταξη καμπίνας που εξασφαλίζει ευρυχωρία και άνεση για όλους, απηχώντας τον καινοτόμο “big-small” χαρακτήρα του πρώτου Yaris.

Advertisement

Το νέο Yaris διαθέτει αυξημένο κατά 20 mm χώρο ανάμεσα στον οδηγό και το συνοδηγό, κάτι που επιτρέπει τη σχεδίαση μιας φαρδύτερης κεντρικής κονσόλας. Ομοίως, ο χώρος αποσκευών είναι ευρύχωρος, με βάθος 700 mm και χωρητικότητα 286 L.

yaris-2019-interior-d1000x600

Διαβάστε επίσης:
Η σχεδιαστική φιλοσοφία του Toyota Yaris

Video: Γνωρίστε το νέο Toyota Yaris

Δοκιμή: Νέο Toyota Yaris Hybrid