Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Elon Musk επιτίθεται στα media

Ελλάδα 5:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Elon Musk επιτίθεται στα media

ΝΕΑ

Ο Elon Musk επιτίθεται στα media

ΝΕΑ

Η επίθεση του Elon Musk στα μέσα ενημέρωσης συνεχίζεται καθώς το «σιωπηλό» μέχρι πρότινος ισχυρό πρόσωπο προέτρεψε τους ανθρώπους του Τύπου να αναφέρουν τι ακριβώς συνέβη όταν ένα Tesla Model S έπεσε επάνω σε ένα πυροσβεστικό όχημα σταματημένο σε δρόμο της Γιούτα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Οι αρχικές αναφορές υποδεικνύουν ότι το αυτοκίνητο ήταν σε λειτουργία Autopilot τη στιγμή του ατυχήματος, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Musk να ισχυριστεί ότι η εταιρεία αντιμετωπίζεται άδικα. Σε μια δημοσίευσή του στο Twitter, είπε: “Είμαι πολύ μπερδεμένος, αφού το παραμικρό ατύχημα με Tesla που έχει ως αποτέλεσμα ένα σπασμένο αστράγαλο είναι σχεδόν παντού πρωτοσέλιδο, όταν 40.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους στα αυτοκινητικά ατυχήματα στις ΗΠΑ μόνο το προηγούμενο έτος, δεν έχουν σχεδόν καμία δημοσιογραφική κάλυψη. Όποιος γνωρίζει την τοπική τηλεόραση ή τις εφημερίδες μπορεί να σας πει ότι πολλά θανατηφόρα ατυχήματα καλύπτονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, επανειλημμένα. Η Tesla και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες υποστηρίζουν ότι η αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης είναι το μέλλον και μπορεί να σώσει αμέτρητες ζωές. Παρόλο που αυτό μπορεί να είναι αληθές, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί σε αυτό το σημείο ότι τα προβλήματα παραμένουν και κανένα σύστημα όμως, ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλές είναι, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ανόητο.

Tesla-Model-S-crash-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Η πρόσφατη επίθεση του Musk στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είναι περίεργη καθώς το επίσημο blog της Tesla ασχολείται περισσότερο με τον έλεγχο ζημιών παρά με την προώθηση των τελευταίων προϊόντων της. Σε μια θέση που είχε διαρρεύσει τον περασμένο μήνα με τίτλο “A Not So Revealing Story”, η αυτοκινητοβιομηχανία επιτέθηκε σε μια έκθεση σχετικά με τις συνθήκες στο εργοστάσιο της στο Fremont και την περιέγραψε ως μια “ιδεολογικά αιτιολογημένη επίθεση εξτρεμιστικής οργάνωσης που συνεργάζεται άμεσα με υποστηρικτές των συνδικάτων για να δημιουργήσει μια καμπάνια παραπληροφόρησης κατά της Tesla”.

Ενώ ο Musk έχει το δικαίωμα να αναστατωθεί από την αρνητική κάλυψη, οποιαδήποτε επαναστατική ιδέα ή τεχνολογία είναι απαραίτητο να καλύπτεται ευρέως. Με βάση αυτό, θα έρχονται τόσο θετικές όσο και αρνητικές υποθέσεις στο προσκήνιο.