Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Donald Trump καλεί σε συνομιλία τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Ελλάδα 7:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Donald Trump καλεί σε συνομιλία τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

ΝΕΑ

Ο Donald Trump καλεί σε συνομιλία τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump προσκάλεσε για συνομιλίες τους CEO των τριών μεγάλων γερμανικών ομίλων.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την πρόθεση της αμερικάνικης κυβέρνησης για επίσημες συνομιλίες με τους γερμανούς κατασκευαστές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Trump προσκάλεσε και θα συνομιλήσει μετά τις 22 Νοεμβρίου στο Λευκό Οίκο, τους CEO των ομίλων BMW, Daimler και Volkswagen.

Μόνος όρος της πρόσκλησης είναι η διατήρηση εχεμύθειας σχετικά με τις συζητήσεις εως τουλάχιστον την στιγμή που θα επιτευχθεί κάποια συμφωνία. Τα στελέχη των τριών ομίλων θα έχουν φυσικά επαφές με την Γερμανική κυβέρνηση πριν την συνάντησή τους με τον αμερικάνο πρόεδρο.

Αντικείμενο των συνομιλιών θα αποτελέσει φυσικά το θέμα της φορολογίας που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των εισαγωγών από τρίτες χώρες. Από την μεριά της η ΕΕ απειλή με την εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων σε προϊόντα τεχνολογίας από τις ΗΠΑ, γεγονός που μπορεί να πλήξει μεγάλες εταιρίες όπως η Apple, η Amazon κ.α.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα τον Λευκό οίκο είχε επισκεφθεί και η ευρωπαία επίτροπος εμπορίου, Cecilia Malmstrom, για διαπραγματεύσεις σχετικά με την τη διαμόρφωση ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου εμπορικών συναλλαγών. Προς το παρόν ο αμερικάνος πρόεδρος έχει παγώσει την επιβολή φόρων στα ευρωπαϊκά προϊόντα όμως αυτή η απόφαση θεωρείται ιδιαίτερα εύθραυστη και το μέλλον της αναμένεται να καθοριστεί και από την έκβαση των συνομιλιών με φορείς από την Ευρώπη.

shutterstock_6285997227654harpi640