Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Ο Αντιπρόεδρος της Renault στο NewsAuto

Ελλάδα 1:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Αντιπρόεδρος της Renault στο NewsAuto

MIRROR

Ο Αντιπρόεδρος της Renault στο NewsAuto

MIRROR

Με αφορμή την ανακοίνωση των πωλήσεων του Ομίλου της Renault για το πρώτο εξάμηνο του 2014, ο Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της γαλλικής εταιρείας, Jerome Stoll, παραχώρησε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου. Ανάμεσα στα μέσα που υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους ήταν το NewsAuto.gr.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, όταν οι πωλήσεις του γαλλικού ομίλου στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά 7,3%, η επίδοση Renault-Dacia το πρώτο μισό του 2014 στη Γηραιά Ήπειρο είναι εντυπωσιακή: άνοδος 18,1%, σχεδόν τριπλάσια από αυτή της ευρωπαϊκής αγοράς (6,5%). Ρωτήσαμε τον κ. Stoll αν διακρίνει οικονομική ανάκαμψη στις χώρες του νότου. «Η Νότια Ευρώπη αναμφίβολα επηρεάστηκε περισσότερο από την ύφεση στην ήπειρο. Οι αγορές υποχώρησαν πάρα πολύ, οπότε πλέον βλέπουμε εντυπωσιακή άνοδο σε αρκετές».

Σε ποια μοντέλα θα στηριχθεί η Renault για να διατηρήσει την άνοδο στις πωλήσεις της; «Θεωρούμε ότι τα Clio και Captur θα συνεχίσουν την εντυπωσιακή τους πορεία. To Clio είναι το πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις στη Γαλλία και τρίτο σε όλη την Ευρώπη, ενώ το Captur είναι πρώτο crossover στο B-segment. Και βέβαια το Σεπτέμβριο έρχεται το νέο Twingo», ήταν η απάντηση του Jerome Stoll στην ερώτηση του NewsAuto.gr.

Advertisement
Advertisement

Ο Αντιπρόεδρος της Renault ρωτήθηκε και για τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. «Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων συνεχίζει να αναπτύσσεται, δυστυχώς όμως όχι με το ρυθμό που περιμέναμε. Είμαι πεπεισμένοι ότι θα εξελιχθεί η ηλεκτροκίνηση, κρίνοντας και από την είσοδο στην αγορά αρκετών ανταγωνιστών μας. Θεωρούμε ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων της Renault θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες, χάρη στη διάθεση του Zoe στη Νορβηγία (σ.σ. την πρώτη αγορά EV στην Ευρώπη) και την ενοικίαση των μπαταριών που θα μειώσει το κόστος».