Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ντόμινο αλλαγών στον Όμιλο Volkswagen

Ελλάδα 9:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόμινο αλλαγών στον Όμιλο Volkswagen

ΝΕΑ

Ντόμινο αλλαγών στον Όμιλο Volkswagen

ΝΕΑ

Το «dieselgate» πέρα από το γεγονός ότι πλήγωσε τη φήμη της Volkswagen, έφερε μία σειρά ανακατατάξεων στο γερμανικό όμιλο. Η παραίτηση του Martin Winterkorn από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Volkswagen Group δεν οδήγησε μόνο στην αντικατάστασή του από τον Matthias Muller (πρώην επικεφαλής της Porsche), αλλά και σε ένα «ντόμινο αλλαγών», στα υψηλά κλιμάκια όλων των εταιρειών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο Πρόεδρος της Skoda, Winfried Vahland, μετακινείται στο διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen και τη θέση του στην τσέχικη μάρκα καταλαμβάνει ο Bernhard Maier, έως χθες υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ στην Porsche.

Ο Πρόεδρος της Seat, Jurgen Stackmann, τοποθετείται αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας επιβατικών της Volkswagen. Τη θέση του θα πάρει ο Ιταλός Luca de Meo, ο οποίος εικονίζεται στη φωτογραφία δίπλα στον Winterkorn. Ο de Meo ήταν υπεύθυνος για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ στην Audi.

Advertisement
Advertisement

Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν πώς θα λειτουργήσει το νέο διοικητικό σχήμα στις μάρκες του γερμανικού ομίλου, τη στιγμή που παραμένουν άγνωστες οι οριστικές συνέπειες που θα έχει στο Volkswagen Group η παραποίηση των εκπομπών ρύπων.