Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ντεμπούτο της 4C ως safety car του WTCC

Ελλάδα 22:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ντεμπούτο της 4C ως safety car του WTCC

ΝΕΑ

Ντεμπούτο της 4C ως safety car του WTCC

ΝΕΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού 2014 αρχίζει, μαζί και τα καθήκοντα της Alfa Romeo 4C ως αυτοκίνητο ασφαλείας του θεσμού!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αυτό το Σαββατοκύριακο στο αυτοκινητοδρόμιο Moulay El Hassan του Marrakech, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος του WTCC και το ιταλικό διθέσιο, θα «δείχνει το δρόμο» όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες. Επιλέχθηκε ως Επίσημο Αυτοκίνητο Ασφαλείας για τη σεζόν του 2014 από τη Eurosport Events, το τμήμα του γκρουπ Eurosport που οργανώνει διεθνείς εκδηλώσεις και από το 2005 οργανώνει και προβάλλει το WTCC για λογαριασμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

Πίσω από το τιμόνι του, θα είναι ο Πορτογάλος Bruno Correia, που κατέχει αυτό το ρόλο από το 2009.

Advertisement
Advertisement

Μερικές εβδομάδες νωρίτερα, στην πίστα Ricardo Tormo στη Βαλένθια της Ισπανίας, πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες δοκιμές των ομάδων που θα αγωνιστούν στο WTCC του 2014. Αυτή ήταν και μία ευκαιρία για τον οδηγό από το Algarve να οδηγήσει το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Μετά το τέλος των δοκιμών ο Correia είπε: «Η 4C έχει έναν αυθεντικό σπορ χαρακτήρα, που ανήκει στο πνεύμα και την παράδοση της Alfa Romeo. Είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο με καλό κράτημα, που οφείλεται εν μέρει στο πλαίσιο από ανθρακονήματα: αυτό βοηθάει στο να είναι η 4C πολύ ελαφριά. Ο ήχος του κινητήρα είναι φανταστικός και η εμφάνιση του αυτοκινήτου συναρπαστική. Θα είναι μεγάλη ευχαρίστηση να το οδηγώ για ολόκληρη τη σεζόν».

Advertisement

Φέτος το WTCC θα μεταδίδεται ζωντανά από τα κανάλια Eurosport and Eurosport 2. Ο τελευταίος αγώνας θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την παράδοση, στην πίστα Da Guia του Macao στις 16 Νοεμβρίου.

Εκτός από… αγωνιστική, η 4C έχει γίνει και Spider. Διαβάστε περισσότερα για την ανοιχτή εκδοχή του σπορ μοντέλου της Alfa Romeo, πατώντας εδώ.