Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ντεμπούτο στην Φρανκφούρτη για την Jaguar F-Pace

Ελλάδα 9:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ντεμπούτο στην Φρανκφούρτη για την Jaguar F-Pace

ΝΕΑ

Ντεμπούτο στην Φρανκφούρτη για την Jaguar F-Pace

ΝΕΑ

H βρετανική φίρμα θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο το πρώτο SUV στην ιστορία της, όπως θα κυκλοφορήσει μερικούς μήνες μετά στους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Στους επόμενους μήνες/χρόνια θα δούμε premium εταιρίες να αποκτούν για πρώτη φορά ένα SUV στην πολύχρονη ιστορία τους. Έτσι, μετά τις Bentley και Rolls-Royce, μία μάρκα με ηπιότερο προφίλ, όπως είναι η Jaguar, θα παρουσιάσει επισήμως στην έκθεση της Φρανκφούρτης το F-Paceμε τις πωλήσεις να ξεκινούν αρχές 2016. Ήδη το F-Pace (το οποίο ονοματολογικά θα εναρμονίζεται με την F-Type) βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών και στους γερμανικούς δρόμους εθεάθη μία V6 τρίλιτρη έκδοση με διπλές απολήξεις και κόκκινες δαγκάνες στα δισκόφρενα.

Advertisement
Advertisement

Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η V8 έκδοση με τον κινητήρα των 5.000 cc που θα συνδυάζεται με μηχανικό υπερσυμπιεστή, ενώ το πιο μαζικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις βασικές εκδόσεις με τα νέα τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου της σειράς Ingenium. Σχεδιαστικά, το F-Pace αναμένεται να υιοθετεί το καλούπι του C-X17 που είχε παρουσιαστεί στην Φρανκφούρτη πριν από δύο χρόνια, ενώ το μήκος του αμαξώματος δεν θα ξεπερνά τα 4,8 m. Μια πετυχημένη προσέγγιση για το πρώτο SUV της Jaguar στην 80χρονη πορεία της μας δίνει ο μετρ Theophilus Chin.