Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ντεμπούτο για το ηλεκτρικό crossover Kia Niro

Ελλάδα 1:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ντεμπούτο για το ηλεκτρικό crossover Kia Niro

ΝΕΑ

Ντεμπούτο για το ηλεκτρικό crossover Kia Niro

ΝΕΑ

Η Kia αποκάλυψε στην έκθεση αυτοκινήτου του Busan όλα τα ενδιαφέρονται στοιχεία για το νέο ηλεκτρικό crossover Niro. Μεταξύ αυτών των πληροφοριών είναι οι εκδόσεις του μοντέλου αλλά και η αυτονομία που θα προσφέρουν σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα των 204 ίππων. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Πρώτη αγορά που θα δεχτεί το ηλεκτρικό Niro είναι αυτή της Κορέας με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν εντός του 2018. Έπειτα θα ακολουθήσει και ο υπόλοιπος κόσμος, μαζί και η Ευρώπη με την Kia να μην ανακοινώνει προς το παρόν κάποια ημερομηνία.

kia-nero-ev-640-4

Το Niro EV διαχωρίζει σχεδιαστικά την θέση του από την υβριδική και την plug-in υβριδική έκδοση από την εμπρός κλειστή “γρίλια” στο χρώμα του αμαξώματος, εκεί όπου θα βρει κανείς και την θύρα φόρτισης. Ανασχεδιασμένες είναι οι εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα αλλά και τα LED φώτα ημέρας, όπως και οι νέας σχεδίασης ζάντες με διάμετρο στις 17 ίντσες. Ελαφρώς διαφορετικά είναι και τα πράγματα πίσω με νέα LED φωτιστικά σώματα αλλά και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα.

Advertisement
Advertisement

kia-nero-ev-640-3

Το εσωτερικό του Niro παρουσιάζεται σαφώς πιο συμβατικό από ό,τι στο πρωτότυπο μοντέλο. Εκτός από τον μπλε φωτισμό διαφοροποιημένη παρουσιάζεται η κεντρική κονσόλα η οποία μπορεί να φωτιστεί σε πέντε ακόμη διαφορετικά χρώματα ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

kia-nero-ev-640-2

Advertisement

Από την κεντρική οθόνη αφής των επτά ιντσών, ο οδηγός ενημερώνεται πλέον και για άλλες πτυχές της λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος, όπως τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας. Στο κάτω μέρος της κονσόλας υπάρχει πλέον περισσότερος χώρος για μικροπράγματα αλλά και συσκευή ασύρματης φόρτισης του κινητού σας.

kia-nero-ev-640

Advertisement

Για τις ευρωπαϊκές αγορές το Niro θα είναι διαθέσιμο με δύο διαφορετικές μπαταρίες η πρώτη χωρητικότητας 39.2 kWh και η δεύτερη 64 kWh. Συνδεδεμένες με ένα ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και 40,2 κιλών ροπής προσφέρουν αυτονομία που ξεπερνά τα 450 χλμ. με την μεγάλη μπαταρία και αγγίζει ακόμη και τα 300 χλμ. με την μικρή. Παράλληλα, η Kia αναφέρει πως με ταχυφορτιστή η μεγάλη μπαταρία χρειάζεται μόλις 54 λεπτά για να φτάσει στο 80% της χωρητικότητας της. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και για τα 0-100 χλμ./ώρα το Niro χρειάζεται 7,8 δεύτερα.

Στα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας του νέου ηλεκτρικού crossover της Kia περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το σύστημα προειδοποίησης και υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης, το έξυπνο cruise control και το Επιπέδου 2 αυτόνομης οδήγησης Σύστημα Παρακολούθησης Λωρίδας.