Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan X-Trail: Δύναμη, πολυτέλεια, τεχνολογία

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nissan X-Trail: Δύναμη, πολυτέλεια, τεχνολογία

ΝΕΑ

Nissan X-Trail: Δύναμη, πολυτέλεια, τεχνολογία

ΝΕΑ

Το νέο Nissan X-Trail ξεφεύγει από τα καθιερωμένα χάρη στην υψηλού επιπέδου τεχνολογία και τα εξηλεκτρισμένα συστήματα της Nissan.

Advertisement
Advertisement

Το Nissan X-Trail αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας καθώς από το 2000 που πρωτοπαρουσιάστηκε μέχρι σήμερα έχει γίνει το πλέον δημοφιλές SUV της μάρκας. Σκληροτράχηλο, ανθεκτικό, ασφαλές και άνετο ήταν τα στοιχεία που έκαναν πάντα το X-Trail να ξεχωρίζει με την Nissan στην αναβαθμισμένη τελευταία του γενιά να προσθέτει στο αυτοκίνητο φινέτσα, τεχνολογία και σύγχρονα εξηλεκτρισμένα συστήματα.

Το νέο X-Trail περνάει στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης αφού είναι εξοπλισμένο με το προηγμένο σύστημα e-Power της Nissan. Το σύνολο αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα ο οποίος έχει τεχνολογία μεταβλητής συμπίεσης και συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Το σύστημα e-Power επιτρέπει στον ηλεκτροκινητήρα συνεχώς να δίνει κίνηση στους τροχούς του αυτοκινήτου με την μπαταρία να φορτίζεται απευθείας από τον θερμικό κινητήρα ο οποίος παίζει το ρόλο της γεννήτριας.

Advertisement
Advertisement

Ο συνδυασμός του κινητήρα VC-Turbo με τον ηλεκτροκινητήρα χαρίζει μια μοναδική εμπειρία ομαλής ηλεκτροκίνητης οδήγησης με χαμηλή κατανάλωση και δυναμικές επιδόσεις. Παράλληλα, με το σύστημα e-Power το Nissan X-Trail είναι εξοπλισμένο με ένα ακόμα πρωτοποριακό σύστημα, το e-4ORCE. Το σύστημα ενσωματώνει την ηλεκτροκίνηση του X-Trail με το σύστημα τετρακίνησης 4WD το οποίο είναι σε θέση να παραμετροποιήσει την τεχνολογία του πλαισίου του αμαξώματος στη διαδικασία της επιτάχυνσης, της επιβράδυνσης και της συμπεριφοράς στις στροφές.

Το e-4FORCE είναι σε θέση να αξιολ0ογήσει την επιφάνεια του οδοστρώματος και με ακρίβεια να ελέγξει τη δύναμη και τη ροπή που φτάνει στους τροχούς από τον εμπρός και πίσω ηλεκτροκινητήρα. Αυτό εξασφαλίζει ομαλή λειτουργία, ασφάλεια και χαρίζει μέγιστη αυτοπεποίθηση στον οδηγό. Παράλληλα, το σύστημα όταν αντιληφθεί ότι υπάρχει απώλεια πρόσφυσης επεμβαίνει προκειμένου η κίνηση να γίνεται ομαλά σε ολισθηρές επιφάνειες.

Advertisement

Το ίδιο συμβαίνει και κατά την επιβράδυνση όπου το σύστημα ανάκτησης ενέργειας των ηλεκτροκινητήρων αναλαμβάνει να σταθεροποιήσει το αυτοκίνητο παρέχοντας αντίστοιχη πίεση σε κάθε άξονα, ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης. Και για εκείνους που θέλουν μια πιο ισχυρή και άμεση απόκριση στο γκάζι το σύστημα προσφέρει δυνατές επιταχύνσεις πάντα με την απαραίτητη σταθερότητα.

Advertisement

Το νέο X-Trail διαθέτει αναβαθμισμένα συστήματα ασφάλειας που παρέχουν υποβοήθηση της οδήγησης σε πολλαπλές περιπτώσεις. Ένα από αυτά είναι το Nissan Safety Assist 360 το οποίο αποτελείται από ένα σύστημα ραντάρ, καμερών και αισθητήρων που παρακολουθούν εξωτερικά συνεχώς το όχημα και αναλαμβάνουν να ενημερώνουν τον οδηγό.

Το SUV της Nissan διαθέτει επίσης σύστημα ενεργητικών LED φωτιστικών σωμάτων με τους προβολείς να ενεργοποιούνται αυτόματα όταν βρίσκεται το αυτοκίνητο σε διασταυρώσεις ή σε επερχόμενα οχήματα. Στο X-Trail θα συναντήσει κάποιος το προηγμένο σύστημα ProPILOT της Nissan με τεχνολογία ήπιας αυτόνομης οδήγησης και σύστημα Navi-Link, ενώ είναι εξοπλισμένο και με το αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος για τη μέγιστη δυνατή ευκολία του οδηγού.

Advertisement

Το Nissan X-Trail είναι διαθέσιμο σε 6 διαφορετικές εκδόσεις με κορυφαία την Techna Plus με σύστημα e-Power και e-4ORCE. Οι τιμές αρχίζουν από τις 38.590 ευρώ (1.5 Hybrid Energy) και φτάνουν μέχρι τις 60.290 ευρώ (e-FORCE Techna Plus 4WD).