Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan: Σύντομα με μπαταρίες ξηρού τύπου

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan: Σύντομα με μπαταρίες ξηρού τύπου

ΝΕΑ

Nissan: Σύντομα με μπαταρίες ξηρού τύπου

ΝΕΑ

Μέσα στο 2025 η Nissan θα έχει ετοιμάσει το απαραίτητο περιβάλλον προκειμένου να μπορεί να παράγει τις δικές της μπαταρίες στερεάς κατάστασης για τα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η εξοικονόμηση του κόστους θα είναι σημαντική με την εξέλιξη αυτή που θα φέρει τη Nissan σε ηγετική θέση στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η ιαπωνική εταιρεία, η οποία το 2010 προχώρησε στη μαζική παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου και ήταν η πρώτη από τις mainstream αυτοκινητοβιομηχανίες που έκαναν το βήμα αυτό, σχεδιάζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης το οποίο θα μπει σε λειτουργία έως το 2025.

Advertisement
Advertisement

Με το χρονοδιάγραμμα αυτό και έχοντας ολοκληρώσει τις έρευνες για την επέκταση της χρήσης των μπαταριών στερεάς κατάστασης, θα μπορέσει να βάλει σε μαζική παραγωγή το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με τέτοιες μπαταρίες, το 2028. Ο David Moss, ανώτερος αντιπρόεδρος της Nissan για την έρευνα και την ανάπτυξη στην Ευρώπη, δήλωσε πως η Nissan πιστεύει πως «κάτι πολύ ιδιαίτερο θα έχουμε στη διάθεσή μας και είμαστε μια ομάδα που προηγείται σε θέματα που άπτονται της τεχνολογίας»

Στόχος της Nissan είναι ο περιορισμός του κόστους κατά 50% σε σχέση με τις αντίστοιχες μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται κατά κόρον σήμερα. Με τις νέες μπαταρίες, η Nissan θα μπορέσει να προσφέρει αυτοκίνητα που θα εμφανίζουν τριπλάσια ταχύτητα φόρτισης αλλά και πολύ μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα στις μπαταρίες τους, που με άλλα λόγια σημαίνει πως θα έχουν και καλύτερες επιδόσεις σε ότι έχει να κάνει με την αυτονομία.

Advertisement

Ο Moss επίσης είπε πως η τεχνολογία μπαταριών στερεάς κατάστασης «ανοίγει την ηλεκτρική κινητικότητα σε τομείς που δεν μπορεί να παρουσιαστεί σήμερα», όπως είναι η κατηγορία των μεγάλων pick-up και SUV. Μπορεί να μην υπάρχει καμία ένδειξη αναφορικά με το ποιο θα είναι το μοντέλο που θα φέρει τη Nissan στη νέα αυτή εποχή των μπαταριών στερεού τύπου αλλά σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ένα από τα τρία πρωτότυπα που παρουσίασε πρόσφατα.

Advertisement

Τα Max-Out, Surf-Out και Hang-Out, είναι τα πρωτότυπα με τα οποία η Nissan προλογίζει το μέλλον της, δίνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα των κατηγοριών που θα μπορεί να έχει παρουσία στο μέλλον. Ένα μέλλον που σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Moss, δεν θα έχει για τη Nissan, τίποτα σε κινητήρα εσωτερικής καύσης παρά μόνο αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η μείωση τιμών δεν είναι λύση… λένε οι κατασκευαστές ηλεκτρικών
Με αυτό το όχημα πας σίγουρα στη δουλειά σου (+video)
Όλα όσα γνωρίζουμε για το καινούργιο Audi A8

Advertisement