Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan Qashqai NISMO RS;

Ελλάδα 5:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nissan Qashqai NISMO RS;

ΝΕΑ

Nissan Qashqai NISMO RS;

ΝΕΑ

Έντονη φημολογία επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις τάξεις της Nissan για μια «hot» έκδοση του πολύ επιτυχημένου εμπορικά Nissan Qashqai, με τον κωδικό NISMO RS, στα πρότυπα του μικρού αδελφού του Juke με τις κορυφαίες επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Εξωτερικά οι αλλαγές είναι εμφανείς και επιδιώκουν να προϊδεάσουν τον ανυποψίαστο, πως εδώ δεν έχουμε απλώς άλλο ένα Qashqai, αλλά το ισχυρότερο και ταχύτερο από καταβολής του. Αεροδυναμικά βοηθήματα, ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, μεγάλοι τροχοί, γενικώς το ψυχωμένο Qashqai όχι μόνο δείχνει αλλά είναι αγριεμένο από όποια γωνία και να το χαζέψεις…

Nissan-Qashqai-RS-tsiro-1200

Advertisement
Advertisement

Τι κρύβει όμως κάτω από το καπό του το επερχόμενο Nissan Qashqai NISMO RS; Μα τι άλλο από τον υπερτροφοδοτούμενο DIG-T βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, ο ίδιος που δίνει πνοή και στο Juke NISMO RS, εδώ όμως με 230 ίππους και ακόμη περισσότερη διαθέσιμη ροπή.

Βασικός αρωγός του κινητήρα θα είναι όπως όλα δείχνουν το CVT Xtronic κιβώτιο 8 σχέσεων της εταιρίας, ενώ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κορυφαίο των Qashqai θα είναι μόνιμα τετρακίνητο για προφανείς λόγους.