Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan Patrol: 35 χρόνια από την κατασκευή του 1ου ευρωπαϊκού Nissan

Ελλάδα 13:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan Patrol: 35 χρόνια από την κατασκευή του 1ου ευρωπαϊκού Nissan

ΝΕΑ

Nissan Patrol: 35 χρόνια από την κατασκευή του 1ου ευρωπαϊκού Nissan

ΝΕΑ

Το σκληροτράχηλο Patrol ήταν το πρώτο όχημα που κατασκεύασε στην Ευρώπη η Nissan στο νέο τότε εργοστάσιο της στην Ισπανία. Το καθαρόαιμο 4Χ4 σηματοδότησε έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ιαπωνικής εταιρίας που συνεχίζει να γράφεται μέχρι σήμερα. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Με το Patrol η Nissan έκανε την είσοδο της ως κατασκευαστής στην Γηραιά Ήπειρο με το σκληροτράχηλο μοντέλο να βγαίνει για πρώτη φορά από τις πύλες του πρώτου εργοστασίου της ιαπωνικής εταιρίας επί ευρωπαϊκού εδάφους, στην Βαρκελώνη της Ισπανίας το 1983.

“Το Nissan Patrol είναι μια πραγματική πηγή υπερηφάνειας για το εργοστάσιο της Βαρκελώνης. Το ταξίδι που ξεκινήσαμε με αυτό το κορυφαίο για εμάς μοντέλο συνεχίζεται σήμερα με τα pick up μας που συνδυάζουν την κληρονομιά στην κατασκευή οχημάτων 4Χ4 με την τελευταία λέξη τη τεχνολογίας”, δηλώνει ο Genis Alonso, αντιπρόεδρος της Nissan Moto Iberica.

nissan-patrol-35-years-2

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή του Patrol (Safari στην Ιαπωνία) στο ισπανικό εργοστάσιο κράτησε μέχρι και το 2001 με το τελικό νούμερο να σταματά στις 196.000 μονάδες. Η επιτυχία του ειδικά στην ισπανική αγορά ήταν τόσο μεγάλη που σύμφωνα με τη Nissan 1 στα 2 SUV που πωλούνταν στην Ισπανία το 1988 ήταν Patrol με μερίδιο αγοράς 52%.

nissan-patrol-35-years-3

Μαζι με το Patrol στο εργοστάσιο Zona Franca ξεκίνησε και η παραγωγή του Terrano II που κατασκευάστηκε σε 375.000 μονάδες από το 1993 έως και το 2005. Σήμερα το ισπανικό εργοστάσιο κατασκευάζει τη νέα γενιά του Navara, αλλά και τα Renault Alaskan και Mercedes-Benz X-Class.