Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan Magnite: Αυτό είναι το νέο μικρό ιαπωνικό SUV (video)

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan Magnite: Αυτό είναι το νέο μικρό ιαπωνικό SUV (video)

ΝΕΑ

Nissan Magnite: Αυτό είναι το νέο μικρό ιαπωνικό SUV (video)

ΝΕΑ

Η Nissan παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή το νέο της μοντέλο Magnite, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει το μικρότερο SUV στη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το νέο Magnite θα αποτελέσει την αρχή από μία σειρά μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας που θα κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια αποκλειστικά στην αγορά της Ινδίας.

Η έκδοση παραγωγής του Magnite θα είναι ένα SUV μοντέλο κόμπακτ διαστάσεων, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να φέρει τα λογότυπα της Datsun, ωστόσο τα σχέδια αναδιάρθρωσης της Nissan απαιτούν την κατάργηση της συγκεκριμένης φίρμας. «Το Nissan Magnite είναι ένα σημαντικό άλμα για το παγκόσμιο DNA των SUV μοντέλων της Nissan. Με την τεχνολογία αιχμής που διαθέτει και τις μικρές του διαστάσεις, με το μήκος να μην ξεπερνά τα 4 μέτρα, θα γίνει το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του», δήλωσε ο Rakesh Srivastava, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Motor India.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά το Magnite δείχνει ιδιαίτερα σπορτίφ και δυναμικό. Εμπρός το ενδιαφέρον «κλέβει» η νέα μάσκα με την οκταγωνική γρίλια και τα ιδιαίτερης σχεδίασης φώτα ημέρας DLR. Σε ότι αφορά το εσωτερικό, ο κατασκευαστής δεν έχει δώσει καμία επίσημη φωτογραφία, αλλά αναφέρει ότι θα είναι ένα από τα πιο άνετα για την κατηγορία B-SUV, ενώ ο βασικός εξοπλισμός θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερες 360ο , αυτόματο κλιματισμό και τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Σύμφωνα με τοπικά αυτοκινητικά ΜΜΕ, According to Autocar India, το Nissan Magnite θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του τον Ιανουάριο του 2021, έχοντας στη γκάμα δύο κινητήρες. Ο βασικός θα είναι ένα ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο μοτέρ 1,0 λίτρων με απόδοση 72 ίππων, που θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, ή προαιρετικά με αυτόματο. Η δεύτερη επιλογή είναι ένας 3κύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,0 λίτρων με ισχύ 95 ίππων, πάλι με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή CVT.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Με υβριδική τεχνολογία το νέο Nissan Qashqai

Οριστικό: Η Tesla έρχεται Ελλάδα-Ζητάει προσωπικό