Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan: “Made in Japan” η επόμενη γενιά X-Trail για την Ευρώπη

Ελλάδα 23:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan: “Made in Japan” η επόμενη γενιά X-Trail για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Nissan: “Made in Japan” η επόμενη γενιά X-Trail για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Στο εργοστάσιο του Kyushu στην Ιαπωνία θα κατασκευάζεται η επόμενη γενιά του Nissan X-Trail για τις ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας και παρά τα όσα είχε δηλώσει πριν από τρία χρόνια για παραγωγή του μεσαίου SUV της στην Αγγλία.

Advertisement
Advertisement

 

Ειδικότερα, η επόμενη γενιά του X-Trail είχε προγραμματιστεί να παράγεται και στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland της Αγγλίας, το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο λίγο το Brexit, λίγο η ιστορική συμφωνία μεταξύ E.E. και Ιαπωνίας πάνω στο ελεύθερο εμπόριο αλλά και η πτώση των πωλήσεων των diesel στις ευρωπαϊκές αγορές, ώθησαν τους Ιάπωνες να αναθεωρήσουν τα σχέδια τους αναφορικά με την παραγωγή του μεσαίου SUV τους.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η απόφαση της Nissan δεν επηρεάζει, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, την προγραμματισμένη παραγωγή για την επόμενη γενιά των Juke και Qashqai, τα οποία θα παράγονται στο αγγλικό εργοστάσιο, όπως γίνεται και τώρα μαζί με το LEAF, ενώ να σημειωθεί ότι η παραγωγή του X-Trail ξεκίνησε πρόσφατα και στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

“Ένα μοντέλο σαν το X-Trail κατασκευάζεται σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο και για αυτό το λόγο μπορεί να γίνει επανεκτίμηση (σ.σ. του τόπου παραγωγής του) βάσει των αλλαγών που πραγματοποιούνται στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Όπως πάντα η Nissan πρέπει να κάνει βέλτιστη χρήση των παγκόσμιων επενδύσεών της προς όφελος των πελατών της”, δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nissan, Hideyuki Sakamoto, υπεύθυνος για την παραγωγή και εφοδιαστική αλυσίδα των Ιαπώνων.

Advertisement

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Gianluca de Ficchy, αντιπρόεδρου Ευρώπης της Nissan. O Ficchy σχολίασε μεταξύ άλλων και τις μελλοντικές εξελίξεις στην Μ. Βρετανία αλλά και τις σχέσεις της με την Ε.Ε.: ” Η Nissan επενδύει βαριά σε νέες τεχνολογίες και συστήματα μετάδοσης για την επόμενη γενιά μοντέλων (σ.σ. που θα κατασκευάζονται) στο εργοστάσιο μας στο Sunderland. Για να το υποστηρίξουμε αυτό, εκμεταλλευόμαστε το παγκόσμιο δυναμικό μας και με το X-Trail να κατασκευάζεται ήδη στην Ιαπωνία, μπορούμε να μειώσουμε το κόστος επένδυσης.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτό θα είναι απογοητευτικό για την ομάδα αλλά και τους συνεργάτες μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το εργατικό δυναμικό μας στο Sunderland έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μας και θα συνεχίσει να επωφελείται από τις επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν για τα Juke και Qashqai.

Advertisement

Αν και πήραμε αυτή την απόφαση για επιχειρηματικούς λόγους, η αβεβαιότητα που συνεχίζει να υπάρχει σχετικά με την μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε., δεν βοηθάει εταιρίες σαν τη δική μας να σχεδιάσουμε για το μέλλον”.