Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan Kicks: Ιδού ο αντικαταστάτης του Juke

Ελλάδα 18:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan Kicks: Ιδού ο αντικαταστάτης του Juke

ΝΕΑ

Nissan Kicks: Ιδού ο αντικαταστάτης του Juke

ΝΕΑ

H Nissan, κατά την διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, αποκάλυψε το νέο της κόμπακτ διαστάσεων SUV, Kicks, το οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2016 στην αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το νέο Nissan Kicks, το οποίο βασίζεται πάνω στο ομώνυμο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Σάο Πάολο το 2014, θα αντικαταστήσει το γνωστό μας Juke και θα αποτελεί το έκτο μέλος της παγκόσμιας γκάμας SUV της ιαπωνικής φίρμας.

2018-Nissan-Kicks-6-chariatis-530

Η μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με το Juke, αφορά την εξωτερική σχεδίασης, που εκτός του δεν είναι τόσο ριζοσπαστική, μοιράζεται αρκετά σημεία με τα Qashqai και Micra. Έτσι, συναντούμε ένα πεντάθυρο αμάξωμα με όμορφη σχεδίαση, μεγάλα σε μέγεθος φωτιστικά σώματα, αλλά και τονισμένη γρίλια σχήματος V στη μάσκα. Φυσικά, εντύπωση προκαλεί, σε ορισμένες εκδόσεις, και η διαφορετικού χρώματος οροφή.

Advertisement

Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι εντελώς νέα, όπου ξεχωρίζει το σπορ τιμόνι, η οθόνη αφής 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, συμβατή με τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto, όπως και το εξελιγμένο ηχοσύστημα της Bose. Κάτω από το καπό του Kicks βρίσκεται ένας 1.600άρης κινητήρας απόδοσης 125 ίππων και 15,9 kgm ροπής, ενώ το μηχανικό σύνολο ολοκληρώνεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Xtronic CVT που μεταφέρει την ισχύ αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

Advertisement

2018-Nissan-Kicks-20-chariatis-640

Τέλος δεν λείπουν τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και το Rear Cross Traffic Alert, το οποίο προλαμβάνει τα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εξόδου με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης.