Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε πόσο κάνει τελικά το 0-100 το GT-R Nismo;

Ελλάδα 17:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε πόσο κάνει τελικά το 0-100 το GT-R Nismo;

ΝΕΑ

Σε πόσο κάνει τελικά το 0-100 το GT-R Nismo;

ΝΕΑ

Στην Ιαπωνία διατίθεται ήδη. Στην Ευρώπη θα το δούμε τον Μάρτιο στη Γενεύη, πριν αρχίσουν οι πωλήσεις του το Σεπτέμβριο. Και όμως δε γνωρίζουμε επίσημα τι χρόνο χρειάζεται για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h. Οι φήμες λένε πάντως για λιγότερο από 2,5 sec. Το GT-R Nismo περιβάλλεται λοιπόν από μυστήριο και τα εκατομμύρια θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο δεν σταματούν να μιλούν για αυτό.

Advertisement
Advertisement

TOY KΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η κορυφαία έκδοση του supercar της Nissan εφοσιάζεται με το γνωστό 3.8 V6, με ισχύ και ροπή όμως «πουσαρισμένες» στα 600 PS και τα 66,5 kgm, αντίστοιχα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το αεροδυναμικό πακέτο προσφέρει αύξηση της κάθετης δύναμης κατά 100 kg στα 300 km/h. Επιπλέον, το βάρος του έχει περιοριστεί κατά 30 kg σε σχέση με το… απλό GT-R, ενώ οι τροχοί των 20 ιντσών πατούν σε ελαστικά της Dunlop (εξελιγμένα ειδικά για την περίσταση) διαστάσεων 255/40 εμπρός και 285/35 πίσω.

Πρόκειται σαφώς για ένα αυτοκίνητο προσανατολισμένο για χρήση στην πίστα, με πιο σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ, πιο παχιές αντιστρεπτικές ράβδους. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση έχει τρεις θέσεις: Track, Race, Race +. Οπτικά, το GT-R Nismo ξεχωρίζει από τις διαφορετικές απολήξεις της εξάτμισης και τις κόκκινες λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες και το πλάι του αμαξώματος.

Advertisement
Advertisement

Στις 30 Σεπτεμβρίου η Nissan βελτίωσε κατά πολύ το χρόνο του GT-R στο Νορντσλάιφε, με τα χρονόμετρα να σταματούν στο 7:08.679. Έτσι το ιαπωνικό supercar βρίσκεται πλέον πίσω μόνο από την Porsche 918 Spyder για αυτοκίνητα παραγωγής. Θυμηθείτε όλη την προσπάθεια ΕΔΩ.