Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέσα στο 2014 το ηλεκτροκίνητο e-NV200

Ελλάδα 1:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέσα στο 2014 το ηλεκτροκίνητο e-NV200

ΝΕΑ

Μέσα στο 2014 το ηλεκτροκίνητο e-NV200

ΝΕΑ

H αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του van της Nissan, το e-NV200, θα αποτελέσει σύντομα το δεύτερο μέλος της γκάμας οχημάτων της με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες, το 100% ηλεκτροκίνητο ελαφρύ φορτηγό ολοκλήρωσε το στάδιο δοκιμών, μπαίνει στη παραγωγή και βγαίνει στους δρόμους μέσα στο 2014! Το λανσάρισμα του θα ξεκινήσει από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει και σε όλες τις αγορές της υφηλίου.

Το e-NV200, θα αποτελέσει το δεύτερο, κατά σειρά, αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της Nissan, πατώντας στα χνάρια του επιβατικού Leaf. Θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της ιαπωνικής μάρκας στη Βαρκελώνη.

Advertisement
Advertisement

Ατού του σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι η παρουσία πρίζας στον μεγάλο χώρο φόρτωσης, πλειάδα λειτουργιών με στόχο τη χρηστικότητα, καθώς και ένα προηγμένο σύστημα τηλεματικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Nissan εξετάζει την αξιοποίηση του e-NV200 στη πρωτεύουσα της Καταλονίας,  με βάση και μια αμοιβαία συμφωνία συνεργασίας που έχει η Ισπανική πόλη με τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, πάνω στο σχηματισμό και την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων, με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.

Ήδη στα σχέδια περιλαμβάνεται η  χρήση του e-NV200 στη Βαρκελώνη, ως  ταξί.  Για τον λόγο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την εγκατάσταση ενός δικτύου ταχυφορτιστών σε ειδικούς χώρους στάθμευσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, προκειμένου να υποστηριχθεί το παραπάνω σχέδιο.