Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan Dayz: Εμφάνιση-έκπληξη στους ευρωπαϊκούς δρόμους

Ελλάδα 8:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan Dayz: Εμφάνιση-έκπληξη στους ευρωπαϊκούς δρόμους

ΝΕΑ

Nissan Dayz: Εμφάνιση-έκπληξη στους ευρωπαϊκούς δρόμους

ΝΕΑ

Σίγουρα το να βλέπεις σε δρόμους ευρωπαϊκής χώρας ένα μοντέλο της κατηγορίας Kei-car είναι σίγουρα κάτι μη συνηθισμένο. Αυτό μάλλον ένιωσαν όσοι είδαν το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του νέας γενιάς Nissan Dayz να κυκλοφορεί στο ισπανικό οδικό δίκτυο.

Advertisement
Advertisement

Το Nissan Dayz στην τρέχουσα γενιά του κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη Mitsubishi, όντας ένα από τα τέσσερα μοντέλα που εξέλιξαν από κοινού οι δύο εταιρείες, όπως τα Dayz Highway Star και τα Mitsubishi ek Wagon και ek Custom. Να σημειώσουμε ότι η κατηγορία Kei-car αποτελεί προνόμιο της ιαπωνικής κουλτούρας, με τα μικροσκοπικών διαστάσεων οχήματα να πληρούν περιορισμούς στο μέγεθος, τον κυβισμό και την ιπποδύναμη ώστε να έχουν πλεονεκτήματα στη φορολογία και το παρκάρισμα μέσα στις ιαπωνικές πόλεις. Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι διαστάσεις περιορίζονται στα 3.490 mm στο μήκος, τα 1.490 mm στο πλάτος, ενώ ο κυβισμός δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 660 κ.εκ.

8ce490fb-nissan-dayz-scoop-06-chariatis-530

Advertisement
Advertisement

Παρά το μικρό του μέγεθος, το νέο Dayz αναμένεται να προσφέρει άνετους για τέσσερις επιβάτες χώρους, αλλά και τα ανάλογα τεχνολογικά καλούδια. Μηχανικά εξοπλίζεται με τον τρικύλινδρο κινητήρα 657 κ.εκ. απόδοσης 55 ίππων, καθώς και με την υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή του, των 64 ίππων. Ανεξαρτήτως κινητήρα, το Nissan  Dayz συνδυάζει ένα CVT κιβώτιο το οποίο στον πρόσθετο εξοπλισμό μπορεί να στείλει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς.

671f0a8f-nissan-dayz-scoop-08-chariatis-640