Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan: Αθάνατα τα GT-R και Z

Ελλάδα 20:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan: Αθάνατα τα GT-R και Z

ΝΕΑ

Nissan: Αθάνατα τα GT-R και Z

ΝΕΑ

Επιβεβαιωμένα πλέον, η Nissan θα παρουσιάσει μελλοντικά την επόμενη γενιά των διάσημων σπορ μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Μία εξ αυτών, ήταν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Nissan Βόρειας Αμερικής, Ponz Pandikuthira που αποκάλυψε ότι το GT-R και το Z «δεν θα πεθάνουν».

Ωστόσο, θα πάρει χρόνο μέχρι να εμφανιστούν ξανά, διότι θα χρειαστούν επαναπροσδιορισμό σύμφωνα με τον Pandikuthira. Ο ίδιος πάντως, μίλησε εκτενώς επί του θέματος, δίνοντάς μας και μία μικρή εικόνα των GT-R και Z επόμενης γενιάς. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι σύντομα παύει η παραγωγή του παρόντος GT-R με την 16 χρόνων ιστορία.

Τεράστια η ιστορία του Nissan GT-R

Η ομάδα μηχανολόγων της Nissan αναμένει την εξέλιξη των νέων τεχνολογιών, πριν αποφασιστεί πόσοι και τι είδους ηλεκτροκινητήρες θα μπουν στα νέας γενιάς σπορ μοντέλα. Όμως, αυτό που γνωρίζουμε από τον αντιπρόεδρο, είναι πως θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η εταιρεία από τη συμμετοχή της στη Formula E.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια, ο Pandikuthira αναγνωρίζει ότι η μπαταρία και το μεγάλο βάρος της είναι εχθρός των σπορ αυτοκινήτων. Για αυτό, θέλει όταν έρθει η ώρα της νέας γενιάς GT-R, αυτό να έχει διορθωθεί.

Το κόνσεπτ Nissan Hyper Force δε σχετίζεται με το επόμενο GT-R

Ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Nissan, Alfonso Albaisa πρόσθεσε στις πληροφορίες, ότι το ντιζάιν του GT-R R36 δεν έχει αποφασιστεί, ωστόσο υπάρχουν προσχέδια. Μάλιστα, τόνισε ότι ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά όπως η σχεδίαση των τεσσάρων πίσω φωτιστικών σωμάτων θα συνεχιστεί, αλλά με μοντέρνο στυλ.

Όσον αφορά στο Z, η τελευταία του γενιά παρουσιάστηκε το 2021 και έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του, σύμφωνα με τον Pandikuthira. Αλλά ακόμα και έτσι, δε θα είναι το τελευταίο, απλώς η επόμενη γενιά του αναμένεται όπως και στο GT-R, ηλεκτρική.