Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes παρουσιάζει την πιο “έξυπνη” GLE (video)

Ελλάδα 20:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes παρουσιάζει την πιο “έξυπνη” GLE (video)

ΝΕΑ

Η Mercedes παρουσιάζει την πιο “έξυπνη” GLE (video)

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz Experimental Safety Vehicle (ESF 2019) προστατεύει τόσο τους επιβάτες της όσο και τον υπόλοιπο κόσμο με καινοτόμα συστήματα ασφαλείας.

Το πρότζεκτ που ακούει στο όνομα “Mercedes-Benz Experimental Safety Vehicle” βασίζεται σε μια ημι-αυτόνομη GLE, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το μεγάλο SUV εφοδιάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύνολο και φέρει καινοτόμα συστήματα ασφαλείας τόσο στο εσωτερικό του όσο και εξωτερικά. Αν και το τελευταίο ακούγεται λίγο περίεργο, ωστόσο η γερμανική εταιρεία με σήμα το αστέρι τοποθέτησε ειδικά συστήματα, για να ενημερώνει και να προστατεύει τους υπόλοιπους οδηγούς για διάφορους κινδύνους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Daimler, Ola Kaellenius, η ασφάλεια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στο DNA της μάρκας, ενώ έχει αποδειχτεί ότι λείπουν καινοτόμες ιδέες από αυτή τη σημαντική κατηγορία. Μάλιστα, σημείωσε ότι κάποιες από αυτές τις προχωρημένες – για την εποχή τους- τεχνολογίες που εξοπλίζεται το πρωτότυπο μοντέλο, βρίσκονται πολύ κοντά στην εφαρμογή τους.

Advertisement
Advertisement

Κάποια από αυτά τα συστήματα είναι τα εξής: Στην περίπτωση που το όχημα βρίσκεται σε αυτόνομη κατάσταση, το (μικρό) τιμόνι και τα πεντάλ “κρύβονται” με σκοπό να αποφευχθούν τραυματισμοί σε ενδεχόμενο ατύχημα. Παράλληλα, οι αερόσακοι έχουν αλλάξει θέσεις και οι ζώνες ασφαλείας παρέχουν κορυφαία ασφάλεια τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά. Αναφορικά με την επικοινωνία του ESF 2019 με τον… έξω κόσμο, το Experimental Safety Vehicle μπορεί να δώσει προτεραιότητα σε κάποιον πεζό μέσω των LED στη γρίλια και ταυτόχρονα το πίσω παρμπρίζ να απεικονίζει τι συμβαίνει μπροστά από το όχημα, χάρη στην εμπρός κάμερα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρωτότυπη Mercedes-Benz GLE διαθέτει ένα τρίγωνο-ρομπότ, το οποίο παίρνει τη θέση του αυτόνομα στα μέτρα που ορίζει ο ΚΟΚ, ενημερώνοντας έγκαιρα τα οχήματα που ακολουθούν.