Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nio ES6 με κορυφαία ηλεκτρική τεχνολογία και επιδόσεις

Ελλάδα 23:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nio ES6 με κορυφαία ηλεκτρική τεχνολογία και επιδόσεις

ΝΕΑ

Nio ES6 με κορυφαία ηλεκτρική τεχνολογία και επιδόσεις

ΝΕΑ

Η Nio από την Σαγκάη έχει ανασηκώσει τα πέπλα από το δεύτερο ηλεκτρικό όχημα παραγωγής, το ES6 μεσαίου μεγέθους SUV. Ακολουθώντας τα βήματα του μεγαλύτερου ES8, το ES6 σηματοδοτεί την είσοδο της σε ένα πιο προσιτό τμήμα της αγοράς, κάτι που θεωρητικά θα δώσει ισχυρή ώθηση στις πωλήσεις της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η Nio, που συχνά αναφέρεται ως Tesla της Κίνας, περιγράφει το ES6 ως “έξυπνο ηλεκτρικό SUV υψηλής απόδοσης, μάλιστα μεγάλης απόστασης”. Το bit ηλεκτρικής απόδοσης προέρχεται από τη ρύθμιση διπλού μοτέρ που προσφέρει έως και 544 PS. Ωστόσο, δεν είναι ένας τυπικός συνδυασμός. Το ES6 χρησιμοποιεί έναν κινητήρα μόνιμου μαγνήτη (PM) υψηλής απόδοσης με ισχύ 218 PS και έναν επαγωγικό κινητήρα υψηλών επιδόσεων (IM) που παράγει 326 PS.

Ο πρώτος είναι υπεύθυνος για καθημερινή οδήγηση μεσαίας και χαμηλής ταχύτητας, ενώ ο τελευταίος μπαίνει σε λειτουργία για να προσφέρει υψηλές επιδόσεις. Η Nio υποστηρίζει ότι το ES6 είναι το πρώτο EV που χρησιμοποιεί κινητήρα PM και κινητήρα IM ενώ ισχυρίζεται ότι είναι ένας αποτελεσματικός συνδυασμός που εξοικονομεί κόστος και προσφέρει μεγάλη ισχύ. Μιλώντας για δύναμη, το ES6 μπορεί να φτάσει τα πρώτα 100 km/h από στάση σε 4,7 sec διαθέτοντας μέγιστη ταχύτητα 200 km/h. Αυτοί είναι κάτι περισσότερο από αξιοσέβαστοι αριθμοί, όπως και η αυτονομία των 510 km, σύμφωνα με τη διαδικασία δοκιμής NEDC. Αυτός ο αριθμός είναι για την προαιρετική μπαταρία των 84 kWh. Μια μικρότερη μονάδα 70 kWh από το ES8 είναι στάνταρ.

Advertisement
Advertisement

Ενώ η εταιρεία δεν λέει πόσο ζυγίζει το ES6, αναφέρει ότι το αμάξωμα του SUV κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο αεροσκάφους, ενώ ορισμένα δομικά τμήματα του πλαισίου είναι κατασκευασμένα από υψηλής αντοχής ινών άνθρακα. Η καμπίνα διαθέτει μια τεράστια οθόνη αφής προσανατολισμένη να εξυπηρετήσει τις εφαρμογές του συστήματος AI Nomi στο αυτοκίνητο.

Nio-es6-electric-suv-tsiro-640