Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμη πιο ισχυρή έκδοση του Leon Cupra;

Ελλάδα 10:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμη πιο ισχυρή έκδοση του Leon Cupra;

ΝΕΑ

Ακόμη πιο ισχυρή έκδοση του Leon Cupra;

ΝΕΑ

Στη Βαρκελώνη θα συναντήσουμε σε λίγες ημέρες την κορυφαία έκδοση του μικρομεσαίου Seat, πριν κάνει πρεμιέρα για το κοινό τον Μάρτιο στη Γενεύη, τόσο σε 5θυρο όσο και σε 3θυρο (για πρώτη φορά) αμάξωμα. Ήδη όμως κυκλοφορούν φήμες ότι επίκειται ακόμη πιο ισχυρή παραλλαγή του Leon Cupra, με την απόδοση του 2λιτρου TSI να ξεπερνά κατά πολύ τα 300 PS. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα βαφτιστεί λογικά Cupra R.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η φημολογία βασίζεται στα όσα ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για εξέλιξη πιο δυνατής έκδοσης του Audi S3 (προφανώς το RS3), ώστε να αποτελέσει την «απάντηση» στα 360 PS της A45 AMG. Σε μία τέτοια περίπτωση θα επωφεληθεί και το Leon Cupra, δανειζόμενο τον ισχυρότατο 2.0 TSI. Σε μία τέτοια περίπτωση φαντάζει επιβεβλημένη η τετρακίνηση, η οποία απουσιάζει από το Cupra.

Θυμίζουμε ότι στο νέο Leon Cupra, ο συγκεκριμένος κινητήρας εμφανίζεται σε δύο εκδόσεις, με 265 και 280 PS (η μέγιστη ροπή είναι κοινή στα 35,7 kgm). Στην Ελλάδα πάντως θα εισαχθεί μόνο η ισχυρότερη από τις δύο, ενώ η Τεχνοκάρ έχει ήδη ανακοινώσει τις τιμές. Στάνταρ κιβώτιο είναι το 6τάχυτο μηχανικό, ενώ προαιρετικά διατίθεται το διπλού συμπλέκτη DSG, με ίδιο αριθμό σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Το Leon Cupra SC 265 χρειάζεται 5,8 sec για να φθάσει από στάση τα 100 km/h (5,9 με το χειροκίνητο κιβώτιο). Το Cupra 280 είναι ελαφρά πιο γρήγορο, επιταχύνοντας στα 100 km/h σε 5,7 sec με το DSG (5,8 με το μηχανικό). Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Όσο για τη μεικτή κατανάλωση, η Seat ανακοινώνει 6,4 lt/100 km για το τρίθυρο με DSG και 6,6 lt. για το πεντάθυρο μοντέλο (149 και 154 g. CO2 αντίστοιχα).

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Leon Cupra, όπως για το μπλοκέ διαφορικό, τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση και τον εξοπλισμό μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.