Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται Ευρώπη το νέο Cherokee

Ελλάδα 21:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται Ευρώπη το νέο Cherokee

ΝΕΑ

Έρχεται Ευρώπη το νέο Cherokee

ΝΕΑ

Σας έχουμε προαναγγείλει την παρουσία του Jeepster (αν τελικά λανσαριστεί με αυτό το όνομα) στη Γενεύη, δεν θα είναι όμως το μόνο μοντέλο της Jeep που θα τραβήξει τα βλέμματα εκεί.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Στο περίπτερο της μάρκας θα είναι και το νέο Cherokee, στην τέταρτη πλέον γενιά του και πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία «Go anywhere, do anything» της αμερικανικής μάρκας, έρχεται και στη Γηραιά Ήπειρο για να διεκδικήσει κομμάτι της πίτας στην κατηγορία των SUV.

Ποια είναι όμως τα ατού του νέου Cherokee; Έχει μοντέρνο σχεδιασμό, είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του που εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων αλλά και το πρώτο που έχει τη δυνατότητα απεμπλοκής του πίσω διαφορικού, με αποτέλεσμα τον δραστικό περιορισμό των απωλειών από την χρήση του συστήματος τετρακίνησης όταν αυτό δεν είναι απαραίτητο. Η εναλλαγή της κίνησης από τους δύο τροχούς, στους τέσσερις, γίνεται αυτόματα χωρίς να χρειάζεται καμία απολύτως επέμβαση από τον οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Πλήρως ανανεωμένο είναι και το εσωτερικό, διαθέτει μάλιστα πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό με οργάνων με έγχρωμη TFT οθόνη 7’’ ιντσών TFT, καθώς και σύστημα Uconnect με έγχρωμη οθόνη αφής 8.4’’.

Στον τομέα της ασφάλειας, η εκτεταμένη χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής, χαρίζουν αυξημένη κατά 65% αντοχή της δομής του αμαξώματος, πράγμα που σε συνδυασμό με τα περισσότερα από 70 συστήματα ασφάλειας και προστασίας, έχουν χαρίσει στο νέο Jeep Cherokee κορυφαία αξιολόγηση, 5 αστέρων, στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμούς EuroNCAP.

Advertisement

Το νέο Cherokee που θα κανει ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, θα λανσαριστεί στη Γηραιά Ήπειρο τον προσεχή Απρίλιο και θα είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις εξοπλισμού Longitude, Limited και Trailhawk. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον 2λιτρο Multijet II turbo diesel με 170 ίππους (και το 9άρι αυτόματο κιβώτιο), ενώ ο ίδιος κινητήρας διατίθεται με απόδοση 140 ίππων και συνδυάζεται με  χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.  Στις επιλογές θα περιλαμβάνονται επίσης και 2 βενζινοκινητήρες, ο V6 Pentastar των 3.2 lt με το 9άρι κιβώτιο και ο Tigershark MultiAir I-4 των 2.4 lt.