Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη στη Γενεύη: Jaguar XE (video)

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη στη Γενεύη: Jaguar XE (video)

ΝΕΑ

Αποκάλυψη στη Γενεύη: Jaguar XE (video)

ΝΕΑ

Γεμάτο εντυπωσιακά εκθέματα είναι το περίπτερο της Jaguar στη Γενεύη αλλά την παράσταση έκλεψε η προαναγγελία της ολοκαίνουριας XE!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της βρετανικής μάρκας που χρησιμοποιεί την αλουμινένια αρχιτεκτονική που είδαμε πρώτη φορά στο πρωτότυπο C-Χ17. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Άγγλοι: «προσφέρει χαμηλό βάρος σε συνδυασμό με ακαμψία, εξασφαλίζοντας εξαιρετικά κρατήματα, επιδόσεις και αποτελεσματικότητα». Είναι η πρώτη φορά που συναντάμε πλαίσιο από αλουμίνιο στην κατηγορία.

Η Jaguar τοποθετεί τη νέα XE απέναντι από τη 3άρα BMW και τη Mercedes C-Class και θα την εξοπλίσει με πλούσια γκάμα κινητήρων την οποία τιτλοφορεί «Ingenium». Αυτή θα περιλαμβάνει μονάδες βενζίνης και πετρελαίου αλλά ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτό που διαρρέει από το περιβάλλον της μάρκας, είναι πως η νέα αυτή γκάμα κινητήρων θα είναι αρκετά ευέλικτης αρχιτεκτονικής, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε προσθιοκίνητα, όσο και σε τετρακίνητα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Καλύπτοντας όλες τις ανάγκες, θα υπάρχει κορυφαία έκδοση που θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα ακόμα και της τάξης των 300 km/h αλλά από την άλλη, θα υπάρχει και έκδοση με εκπομπές ρύπων κάτω από τα 100 g/km!

«Είχαμε προ εβδομάδων ανακοινώσει πως το νέο κέντρο μηχανολογίας μας θα δημιουργήσει μία νέα οικογένεια 4κύλινδρων κινητήρων, χαμηλού βάρους και εκπομπών ρύπων, τόσο βενζίνης όσο και diesel. Το πρώτο πεδίο εφαρμογής της σειράς Ingenium θα είναι η XE», σχολίασε ο Chief Executive Officer της Jaguar Land Rover, Dr. Ralf Speth.

Advertisement

Το compact sport sedan της Jaguar θα παρουσιαστεί στην τελική μορφή του μέσα στη χρονιά και θα βγει στην αγορά στο 2015. Θα είναι διθέσιο ενώ εκτιμάται πως θα το δούμε τόσο σε coupe όσο και σε convertible εκδοχή.

Στο περίπτερο της Jaguar στο 84ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης κοσμούν ακόμα η XFR-S Sportbrake, η XJR, η F-Type R Coupe, η F-Type V6S σε Coupe και Convertible εκδοχή αλλά και η XF 3.0 V6 S/C 4×4.

Advertisement