Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Γενεύη το Type R Concept

Ελλάδα 1:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Γενεύη το Type R Concept

ΝΕΑ

Στη Γενεύη το Type R Concept

ΝΕΑ

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που διεξάγεται 6 με 16 Μαρτίου επέλεξε η Honda για την επίσημη παρουσίαση του εντυπωσιακού Civic Type R Concept.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το αγωνιστικού DNA πρωτότυπο θα δηλώνει τη στυλιστική και σχεδιαστική κατεύθυνση της πολυαναμενόμενης έκδοσης παραγωγής, η οποία θα παρουσιαστεί το 2015. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Ιάπωνες, είναι “ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για το δρόμο»!

Η εικόνα που μοιράστηκε μαζί μας η Honda δείχνει πιο δραματική από το «μουλάρι» έχουμε δει να κάνει εκτενείς δοκιμές με τον Gabriele Tarquini πίσω από το τιμόνι, με τέσσερις απολήξεις εξατμίσεων, εντυπωσιακό διαχύτη και μεγάλη πίσω αεροτομή.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό ξέρουμε πως θα βρίσκεται δίλιτρο σύνολο ιπποδύναμης άνω των 280 PS, αν και προς το παρόν, δεν έχουμε περαιτέρω επίσημες πληροφορίες σχετικά.

Εκτός από το Civic Type R Concept, η Honda θα επιδείξει στη Γενεύη και τα επίσημα χρώματα του νέου Civic WTCC, που καλείται να υπερασπιστεί στον τίτλο στους κατασκευαστές, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.

Μία ακόμα πρεμιέρα στην ελβετική πόλη, θα έχει να κάνει με το Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) Concept. Πρόκειται για την επίσημη πρώτη του ηλεκτρικού οχήματος κυψελών καυσίμου της Honda επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Όσο για την έκδοση παραγωγής αυτού, του χρόνου θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και μετά στα μέρη μας.

Advertisement

Τέλος, περίοπτη θέση στο περίπτερο της Honda στη Γενεύη θα έχει το κινητήριο σύνολο του νέου NSX. Πρόκειται για V6 κινητήρα άμεσου ψεκασμού με διπλό τούρμπο (twin turbo) σε διαμήκη διάταξη, δίπλα στο καινοτόμο, υβριδικό σύστημα της Honda Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel Drive™) 3 ηλεκτροκινητήρων.