Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Ο Tarquini μιλά για το νέο Type-R

Ελλάδα 19:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Ο Tarquini μιλά για το νέο Type-R

ΝΕΑ

Video: Ο Tarquini μιλά για το νέο Type-R

ΝΕΑ

Αποτελεί ένα από τα πλέον καθαρόαιμα hatch επιδόσεων, με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Το νέο Civic Type-R πλησιάζει στην επίσημη παρουσίασή του και δεν αποκλείεται η Honda να μας κάνει κάποια έκπληξη στην προσεχή έκθεση του Τόκιο (20 Νοεμβρίου). Μέχρι τότε, οι Ιάπωνες ανήρτησαν στο youtube ένα νέο video, με τον οδηγό της Honda στο WTCC, Γκαμπριέλε Ταρκουίνι, να μιλά για το μοντέλο με το 2λιτρο turbo και τα 280+ PS.

Advertisement
Advertisement

Οι δηλώσεις του Ιταλού οδηγού δεν προκάλεσαν έκπληξη, καθώς – όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις – εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από την ισχύ και τη ροπή του κινητήρα, το στήσιμο της ανάρτησης και την κατευθυντικότητα του εμπρός μέρους κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Νίρμπουργκρινγκ. «Είναι πολύ κοντά στο αγωνιστικό μου αυτοκίνητο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Honda θέλει το λανσάρισμα του νέου Type-R να συνοδευτεί από τον τίτλο του «ταχύτερου προσθιοκίνητου αυτοκινήτου παραγωγής» στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Για αυτό το λόγο έχουν γίνει εκτεταμένες δοκιμές στην «πράσινη κόλαση». Το ρεκόρ κατέχει το Renault Megane RS Trophy των 265 PS, με 8:07.97 και σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Honda Motor Ευρώπης το νέο Type R έχει πλησιάσει ήδη το χρόνο αυτό.

Το λανσάρισμα του νέου Civic επιδόσεων στη γηραιά ήπειρο προγραμματίζεται για το 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα μετάδοσης του καυτού ιαπωνικού hatch θα αποτελείται από κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ ο περιορισμός του βάρους σε κάτω από 1.200 kg θα συμβάλλει στην επίτευξη των επιθυμητών επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement