Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λίγο ακόμη υπομονή για το νέο Audi TT

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λίγο ακόμη υπομονή για το νέο Audi TT

ΝΕΑ

Λίγο ακόμη υπομονή για το νέο Audi TT

ΝΕΑ

Το ένα μετά το άλλο, τα νέα μοντέλα της Audi αποκαλύπτονται ενόψει της διεθνούς έκθεσης της Γενεύης. Πρώτα ήταν το S1, μετά το S3 Cabriolet. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως γεννά η τρίτη γενιά του ΤΤ. Το γερμανικό sport coupe έχει… αποφύγει ακόμη τη διαρροή επισήμων φωτογραφιών και έτσι μένουμε στα σκίτσα που δημοσίευσε η Audi.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το νέο TT δεν θα διαφέρει δραματικά από τον προκάτοχό του. Το σουλούπι παραμένει ίδιο, όμως οι έντονες ακμές στο καπό και τα πλαϊνά, οι επιθετικοί προφυλακτήρες και τα φώτα Matrix LED χαρίζουν στο δίθυρο coupe ακόμη πιο άγρια εμφάνιση. Ακόμη και η θέση του σήματος στο καπό θυμίζει το R8. Όλες εκδόσεις θα έχουν δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης, ενώ στην TTS θα εμφανίζονται τέσσερις.

Η επανάσταση στην καμπίνα των επιβατών του νέου Αudi ΤΤ αφορά την απουσία οθόνης στην κεντρική κονσόλα. Οι ενδείξεις του GPS έχουν μεταφερθεί στον πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό, σε οθόνη TFT 12,3 ιντσών υψηλής ευκρίνειας. Έχει δύο όψεις: μία συμβατική, με το ψηφιακά αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο να κυριαρχούν και μία δεύτερη στην οποία τα όργανα μετατρέπονται σε τρισδιάστατο χάρτη GPS και τα κλασικά όργανα μικραίνουν και μετατοπίζονται στα κάτω άκρα της οθόνης.

Advertisement
Advertisement

Για να είναι όμως λειτουργικό το εσωτερικό, αποφασίστηκε  να μπουν οι διακόπτες του συστήματος κλιματισμού μέσα στους πέντε αεραγωγούς του ταμπλό μαζί με τις ενδείξεις θερμοκρασίας, ώστε σε κάθε πλευρά να επιλέγεις διαφορετική θερμοκρασία. Κανείς δε σκέφτηκε πάντως το συνοδηγό, που θα γκρινιάζει επειδή δεν θα μπορεί να… παίζει με την οθόνη αφής.[nggallery id=3148]