Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος V6 turbo με 400 ίππους από την Infiniti

Ελλάδα 18:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος V6 turbo με 400 ίππους από την Infiniti

ΝΕΑ

Νέος V6 turbo με 400 ίππους από την Infiniti

ΝΕΑ

Να σπάσεις το «γερμανικό κατεστημένο» χωρίς σύγχρονους και ισχυρούς κινητήρες δε γίνεται, κάτι που έχουν αντιληφθεί στην Infiniti. Έτσι από το 2016 θα παρουσιάσουν σε μία σειρά μοντέλων τους – με πρώτο το ανανεωμένο Q50 – ένα νέο τρίλιτρο σύνολο βενζίνης με διπλό turbo. Ο V6 ανήκει στην οικογένεια κινητήρων VR και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο 3.0 V6 twin-turbo θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, με 300 και 400 ίππους. Στην Ευρώπη θα διατίθεται μόνο η πιο ισχυρή εκ των δύο, καθώς αυτή με τους 300 ίππους προορίζεται για τη Μέση Ανατολή. Αυτός με τα 400 PS προσφέρει μέγιστη ροπή 48,4 kgm, διαθέσιμη από τις 1.600 έως τις 5.200 rpm. Φέρει δύο αντλίες νερού αλλά και σένσορα που επιτρέπει στη φτερωτή να περιστρέφεται πιο γρήγορα και να παράγει επιπλέον ισχύ.

Οι μηχανολόγοι της Infiniti εξέλιξαν ένα υδρόψυκτο intercooler για πιο άμεση ψύξη του αέρα, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο του turbo lag. Στον κινητήρα έχει τοποθετηθεί βαλβίδα westgate με νέο ηλεκτρονικό σύστημα ενεργοποίησης, για βέλτιστη ροή των καυσαερίων και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Σε σχέση με τον 3.7 V6 που αντικαθιστά, ο νέος εξακύλινδρος κινητήρας είναι κατά 14 kg ελαφρύτερος, ζυγίζοντας 194,8 kg (220,6 kg μαζί με το turbo και το intercooler).

Advertisement
Advertisement

Το Infiniti Q50 με το νέο 3.0 V6 (αλλά και στην υβριδική έκδοση) θα εφοδιάζεται με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις αλλά και τη νέα γενιά του συστήματος διεύθυνσης Direct Adaptive Steering, το οποίο υπόσχεται καλύτερη πληροφόρηση και πιο άμεση αντίδραση των τροχών στις εντολές του οδηγού.