Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος 3κύλινδρος 1.0 turbo για το Adam

Ελλάδα 17:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος 3κύλινδρος 1.0 turbo για το Adam

ΝΕΑ

Νέος 3κύλινδρος 1.0 turbo για το Adam

ΝΕΑ

Η απάντηση της Opel στον μικρό EcoBoost της Ford είναι ο νέος 1.0 SIDI Turbo. Θα κάνει πρεμιέρα στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης και θα εξοπλίζει αρχικά το Adam από το 2014. Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας αποδίδει 115 PS και 16,9 kgm ροπής, η οποία είναι διαθέσιμη από τις 1.800 έως τις 4.700 rpm. Οι μηχανολόγοι της Opel τοποθέτησαν την πολλαπλή εξαγωγής μέσα στην αλουμινένια κυλινδροκεφαλή, λύση που προσφέρει δύναμη από τις χαμηλές στροφές.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στελέχη της Opel, έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά τα συνήθη προβλήματα των τρικύλινδρων συνόλων, όπως ο θόρυβος και οι δονήσεις. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πελάτες μας θα εκπλαγούν ευχάριστα από το αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα ζωντανό και εκλεπτυσμένο κινητήρα, ο οποίος δεν θέτει περιορισμούς στην οδηγική απόλαυση», σχολίασε ο Ματίας Αλτ, επικεφαλής μηχανολόγος της Opel για τους μικρούς βενζινοκινητήρες.

Ο 1000άρης turbo τεχνολογίας απευθείας ψεκασμού, συνδυάζεται με ένα νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το οποίο ζυγίζει μόλις 37 kg, όντας κατά 30% πιο ελαφρύ από το τωρινό κιβώτιο. Η γερμανική εταιρεία υπόσχεται ότι ο επιλογέας θα έχει βελτιωμένη αίσθηση και το σύστημα μετάδοσης ποιοτικότερη λειτουργία. Το συγκεκριμένο κιβώτιο θα προσφέρεται στα μοντέλα των segment Α και Β (όπως το νέο Corsa) και αντέχει ροπή έως 22,4 kgm.

Η Opel δεν ανακοίνωσε την κατανάλωση ή τις επιδόσεις του Adam με το νέο τρικύλινδρο turbo, έκανε πάντως γνωστό ότι οι εκπομπές ρύπων θα είναι αρκετά κάτω από το όριο των 100 g/km. Κάτι που σημαίνει ότι η μεικτή κατανάλωση θα είναι χαμηλότερη από 4 lt/100 km.

Advertisement
Advertisement

Ο νέος κινητήρας αναμένεται να δώσει νέα δυναμική στο στιλάτο αυτοκίνητο πόλης, κάτι που αδυνατούσαν να προσφέρουν οι ατμοσφαιρικοί 1.2 και 1.4, με 70 και 100 PS αντίστοιχα. Όταν δε κάνει την εμφάνισή του στο νέο Corsa, θα του επιτρέψει να «κοιτάξει στα μάτια» μοντέλα όπως το Fiesta με τον 1.0 EcoBoost και το Polo με τον 1.2 TSI.[nggallery id=2885]