Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλαγές στη γκάμα μοντέλων της Opel

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλαγές στη γκάμα μοντέλων της Opel

ΝΕΑ

Αλλαγές στη γκάμα μοντέλων της Opel

ΝΕΑ

Η Opel ανακοίνωσε ότι στα επόμενα πλάνα της θα υπάρξουν αλλαγές στη γκάμα των μοντέλων της, καθώς θα επικεντρωθεί κυρίως στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV, αλλά και σε μοντέλα με ευρεία απήχηση, όπως αναμένεται να είναι η νέα γενιά του Corsa.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Πιο αναλυτικά, η γερμανική εταιρεία, που εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται υπό την ομπρέλα του Γκρουπ PSA, αναμένεται να μην ανανεώσει τα μοντέλα Adam, Karl και Cascada, των οποίων η παραγωγή σταματά το 2019. Με την κίνηση αυτή, η εταιρεία θα ωφεληθεί σε σημαντικούς τομείς όπως η βελτίωση της απόδοσης σε σχέση με την κατανάλωση, ενώ θα βρεθεί πιο κοντά στις αυστηρές νόρμες της Ε.Ε. για τις εκπομπές CO2. Να αναφέρουμε ότι το Karl συναρμολογείται στο εργοστάσιο της General Motors στη Ν. Κορέα, το Adam στη Γερμανία και το Cascada στην Πολωνία.

OPEL-CORSA-2020-642x336-chariatis-530

Η Opel ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι το 2020 θα έχει παρουσιάσει τρία σημαντικά για την εμπορική της πορεία μοντέλα: το νέο Corsa, τον αντικαταστάτη του Mokka X και το νέο βαν Vivaro. Τα Corsa και Vivaro αναμένονται στις αγορές το 2019, με το πρώτο να διατίθεται αρχικά με συμβατικούς κινητήρες, ενώ μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020. Την ίδια χρονιά αναμένεται και ο αντικαταστάτης του Mokka X, που μαζί με το Crossland X θα εκπροσωπήσουν την εταιρεία στην κατηγορία των SUV, στην οποία η Opel έχει μεγάλες βλέψεις, επιθυμώντας το 40% των συνολικών πωλήσεων της μέχρι το 2021 να ανήκουν στα παραπάνω μοντέλα. Μαζί με τα Astra και Insignia, το Mokka X είναι ένα από τα λίγα μοντέλα της Opel που βασίζονται σε πλατφόρμα της GM και όχι της PSA, κάτι που αναμένεται να αλλάξει τα επόμενα χρόνια, ένα στοιχείο που περιλαμβάνεται στους όρους εξαγοράς που έγινε το 2017, έναντι του ποσού των 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Advertisement

opel-grandland-x-chariatis-640

Τέλος, από την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει πιθανότατα και η παραγωγή μίας plug-in υβριδικής έκδοσης του Grandland X, ενώ μέχρι το 2024 κάθε μοντέλο της φίρμας θα διατίθεται και σε ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Advertisement