Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο VW Touareg με πληθώρα τεχνολογιών

Ελλάδα 21:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο VW Touareg με πληθώρα τεχνολογιών

ΝΕΑ

Το νέο VW Touareg με πληθώρα τεχνολογιών

ΝΕΑ

Η Volkswagen συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τα νέα δεδομένα που φέρνει στα μοντέλα της, πιστοποιώντας την τεχνολογική υπεροχή που έχει απέναντι σε άλλους κατασκευαστές, σε ότι αφορά τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης. Πιο πρόσφατο δείγμα είναι το νέας γενιάς Touareg, το οποίο μεταξύ άλλων θα διαθέτει τεχνολογίες όπως η Night Vision, η ανίχνευση ανθρώπων και ζώων στο σκοτάδι.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο σύστημα περιλαμβάνει μια θερμική κάμερα απεικόνισης, η οποία λειτουργεί σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας και μπορεί να ανιχνεύσει αντικείμενα μεταξύ 10-130 μέτρων εμπρός από το όχημα. Η θερμική (υπέρυθρη) κάμερα απεικόνισης μπορεί να διαβάσει αντικείμενα, πεζούς, ποδηλάτες και μεγάλων διαστάσεων τετράποδα και ο οδηγός του Touareg ειδοποιείται μέσω του ψηφιακού πίνακα.

Der neue Volkswagen Touareg

Τα ανιχνεύσιμα αντικείμενα τα οποία βρίσκονται εκτός της πορείας του γερμανικού SUV, θα απεικονίζονται στην οθόνη με κίτρινο χρώμα σε ασπρόμαυρο φόντο, ενώ σε περίπτωση που τα αντικείμενα διασχίσουν τα «προκαθορισμένα» όρια, τα κίτρινα στοιχεία γίνονται κόκκινα. Παράλληλα υπάρχει η αντίστοιχη ακουστική προειδοποίηση, ενώ το σύστημα πέδησης έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να παρέχει την πιο δυνατή και ασφαλή επιβράδυνση.

Advertisement

DB2018AL00708_large-chariatis-640

Tο νέο Volkswagen Touareg βασίζεται στην MLB πλατφόρμα του VW Group και αυτό σημαίνει ότι όσον αφορά στην ευρωπαϊκή αγορά, θα είναι διαθέσιμο αρχικά με δύο V6 πετρελαιοκινητήρες:  έναν 231 ίππων και έναν 286. Αργότερα, θα προστεθούν στην γκάμα ένας V6 βενζινοκινητήρας 340 ίππων και ένας V8 turbodiesel 421 ίππων ενώ για την Κίνα, είναι προγραμματισμένη και μία plug-in υβριδική έκδοση με 367 ίππους.

Advertisement