Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γενεύη 2017: Το νέο Volvo XC60

Ελλάδα 12:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γενεύη 2017: Το νέο Volvo XC60

ΝΕΑ

Γενεύη 2017: Το νέο Volvo XC60

ΝΕΑ

Η σουηδική φίρμα αποκαλύπτει στην έκθεση της Γενεύης, τη δεύτερη γενιά του Volvo XC60. Ας δούμε τα highlights του μεσαίου πολυτελούς SUV.

Advertisement
Advertisement

To XC60 είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της Volvo, καθώς η πρώτη γενιά του μοντέλου που παρουσιάστηκε πριν από 9 χρόνια, αντιπροσώπευε το 30% των συνολικών πωλήσεων της φίρμας. Την επιτυχία αυτή φιλοδοξεί να συνεχίσει και η δεύτερη γενιά του μοντέλου, η οποία παρουσιάζεται σήμερα στην έκθεση της Γενεύης και αποσπά θετικές κριτικές με την άκρως ενδιαφέρουσα αισθητική της, αλλά και τις τεχνολογίες ασφάλειας με τις οποίες εξοπλίζεται.

Σε επίπεδο σχεδίασης, το νέο XC60 διακρίνεται για την εκλεπτυσμένη σιλουέτα του, η οποία μας παραπέμπει στην τελευταία γενιά του XC90. Συνολικά, θα λέγαμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα από τα ωραιότερα SUV της premium κατηγορίας, το οποίο αποπνέει ιδιαίτερο δυναμισμό. Ανάλογο είναι το σκηνικό και στο εσωτερικό του μοντέλου, όπου κυριαρχεί η πολυτέλεια.

Advertisement
Advertisement

The new Volvo XC60

Σαν γνήσιο Volvo, από το νέο XC60 δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν όλες οι σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας της σουηδικής φίρμας. Μεταξύ άλλων, στο City Safety έχει προστεθεί ένα σύστημα υποβοήθησης ελιγμών σε έκτακτες περιπτώσεις (Oncoming Lane Mitigation),  ενώ διαθέσιμη είναι και μια εφαρμογή ημι-αυτόνομης οδήγησης σε ταχύτητες άνω των 130 km/h. Για την κίνηση του σουηδικού SUV φροντίζει μια πλήρης γκάμα κινητήρων. Στην κορυφή βρίσκεται το 2λιτρο plug-in υβριδικό σύνολο με συνολική απόδοση στους 407 ίππους και επιτάχυνση 0-100 σε 5,3 sec.

Advertisement

Στις πετρελαιοκίνητες επιλογές υπάρχει ο 2.000 κυβικών ντίζελ κινητήρας με 190 & 235 ίππους, ενώ στα μοτέρ βενζίνης η ισχύς φτάνει τα 320 άλογα & 400 Nm ροπής. H κατασκευή του νέου Volvo XC60 θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα στη Σουήδια και λίγο αργότερα θα λανσαριστεί στην Ευρώπη.

 

Advertisement