Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το νέο Volvo V60;

Ελλάδα 6:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε το νέο Volvo V60;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το νέο Volvo V60;

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του Volvo V60 θα παρουσιαστεί τον προσεχή Μάρτιο, στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (2018), σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της παραγωγής του τρέχοντος μοντέλου που γνωρίζουμε. Πρόκειται να είναι κοντά χρονικά και με τον sedan αδελφό του, το S60.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ένα γνωστό βρετανικό περιοδικό αναφέρει το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι το σουηδικό premium estate compact θα εμπνευστεί συνολικά από το μεγαλύτερο V90, χρησιμοποιώντας την ίδια πλατφόρμα SPA, με τα υπόλοιπα μεγάλα αυτοκίνητα της μάρκας. Η δοκιμή του είναι ήδη σε εξέλιξη, με το Volvo 2019 να μοιράζεται πιθανώς τους ίδιους κινητήρες με εκείνους του XC60. Η οικογένεια κινητήριων συνόλων θα περιλαμβάνει επίσης δύο τετρακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες 2.0 λίτρων, μαζί με τουλάχιστον μία μονάδα βενζίνης κατά την εκκίνηση του σουηδικού μοντέλου.

Volvo-V60-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία θα μπορούσε να ενώσει τις δυνάμεις της με ένα μικρό υβριδικό σύστημα, συνδυάζοντας τους τρεις κυλίνδρους τα 1,5 λίτρα με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία. Η κορυφή της σειράς θα είναι το T8 PHEV με περίπου 400 ίππους για να ανταγωνιστεί αντιπάλους όπως τα Audi S4 και Mercedes-AMG C43. Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών εκδόσεων που θα ονομάζονται Momentum, Inscription και R-Design Pro, με τη λίστα εξοπλισμού να αντικατοπτρίζει ότι ισχύει και στο XC60.

Τα νέα Volvo V60 και S60 θα αρχίσουν να πωλούνται στην Ευρώπη, είτε πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, είτε στις αρχές του 2019.