Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Toyota Yaris sedan αλλά όχι για Ευρώπη (+vid)

Ελλάδα 11:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Toyota Yaris sedan αλλά όχι για Ευρώπη (+vid)

ΝΕΑ

Νέο Toyota Yaris sedan αλλά όχι για Ευρώπη (+vid)

ΝΕΑ

Η Toyota παρουσιάζει το νέο σεντάν Yaris αποκλειστικά και μόνο για τις αγορές της Ασίας, το οποίο έρχεται για να προσφέρει πολύ καλούς χώρους, οικονομία κίνησης, αλλά και προσιτή τιμή απόκτησης.ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο Toyota Yaris Sedan ξεκινά τις πωλήσεις του στην Ταϋλάνδη, αλλά και στην Ινδία όπου ονομάζεται «Yaris Ativ». Το νέο μοντέλο βασίζεται πάνω στο ιαπωνικό Toyota Vios (η σεντάν εκδοχή του ιαπωνικού Yaris) φέροντας όμως κάποιες αλλαγές στην εμφάνισή του και κυρίως στο εμπρόσθιο τμήμα του με τη νέα μάσκα, τα LED φώτα ημέρας και τους κάθετους προβολείς ομίχλης.

Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος βρίσκεται στα 4,425 μέτρα και φέρνει το αυτοκίνητο στα «χωράφια» των μικρομεσαίων σεντάν μοντέλων, ενώ το μεταξόνιο είναι ελαφρώς μακρύτερο από αυτό του γνωστού μας Yaris, αγγίζοντας τα 2.550 χιλιοστά (+40 χλστ.).

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα του, το νέο Yaris Ativ sedan είναι διαθέσιμο με ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ 1.2 λίτρων, το οποίο έχει ονομαστική απόδοση ισχύος 87 ίππων και ροπή 108 Nm. Ο κινητήρας αυτός μπορεί να συνδυαστεί με αυτόματο CVT κιβώτιο ή 5τάχυτο μηχανικό. Ανάλογα με την αγορά, το νέο μοντέλο μπορεί να συνδυαστεί και με 1.500άρη βενζινοκινητήρα 110 ίππων, αλλά και με diesel 1.4 λίτρων με 90 άλογα.

Advertisement
Advertisement

Εκτός πάντως από το νέο sedan Yaris, η Toyota προσφέρει το Ativ και σε χάτσμπακ μοντέλο, το οποίο είναι πιο μακρύ από το ευρωπαϊκό Yaris αγγίζοντας τα 4.145 χιλιοστά μήκους. Το νέο μοντέλο διαθέτει τα ίδια μοτέρ με αυτά του σεντάν, φέρει τις ίδιες σχεδιαστικές φόρμες όντας φυσικά διαφορετικό στο πίσω μέρος, ενώ προσφέρει και όλα τα σύγχρονα κομφόρ στο εσωτερικό του (ηχοσύστημα με οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας κ.α.).

Yaris Ativ Sedan 640