Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Toyota Crown λανσάρεται στην Ιαπωνία (vid)

Ελλάδα 21:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Toyota Crown λανσάρεται στην Ιαπωνία (vid)

ΝΕΑ

Το νέο Toyota Crown λανσάρεται στην Ιαπωνία (vid)

ΝΕΑ

Η Toyota, λίγο μετά την επίσημη παρουσίαση της ναυαρχίδας Century, παρουσιάζει το αμέσως μικρότερο σε διαστάσεις τετράθυρο μοντέλο Crown, που πλέον μπαίνει αισίως στην 15η γενιά του και που είχε κάνει την εμφάνισή του σε πρωτότυπη έκδοση, την προηγούμενη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το ιαπωνικό σεντάν βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TNGA, ενώ έχει δοκιμαστεί κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως για παράδειγμα στην πίστα του Nurburgring, που έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών. Το νέας γενιάς Crown, σε σχέση με τον προκάτοχό του, έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, τόσο σε μήκος, όσο και σε μεταξόνιο, γεγονός που χαρίζει μεγαλύτερο διαθέσιμο χώρο για τους πίσω επιβάτες.

2018-toyota-crown (2)-chariatis-530

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής, με περηφάνια, τονίζει ότι για τη δημιουργία του εσωτερικού έχουν χρησιμοποιηθεί τα καλύτερα υλικά, ενώ στο ταμπλό κυριαρχεί η διπλή οθόνη αφής, 8,0 και 7 ιντσών, μέσω της οποίας οδηγός και συνοδηγός ελέγχουν το σύστημα infotainment και κλιματισμού. Επίσης, η νέα πλατφόρμα TNGA έχει βελτιώσει τόσο την ακαμψία του αμαξώματος, όσο και την ηχομόνωση της καμπίνας.

Advertisement

2018-toyota-crown (1)-chariatis-640

Σε ότι αφορά τη γκάμα των κινητήρων, το νέο Toyota Crown θα διατίθεται με τρία διαφορετικά σύνολα, εκ των οποίων δύο από αυτά διαθέτουν υβριδική τεχνολογία. Πιο αναλυτικά, τα συγκεκριμένα σύνολα των 2,5 και 3,5 λίτρων συνδυάζονται με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες ιόντων λιθίου, με συνδυαστική απόδοση 226 ή 359 ίππους. Ο μοναδικός μη υβριδικής τεχνολογίας κινητήρας είναι ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος των 245 ίππων και 35,7 kgm.

Advertisement

Δείτε τα παρακάτω βίντεο που αφορούν το νέο μοντέλο της Toyota:

Advertisement