Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο SEAT Tarraco: H SEAT στα μεγάλα SUV (+Video)

Ελλάδα 22:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο SEAT Tarraco: H SEAT στα μεγάλα SUV (+Video)

ΝΕΑ

Νέο SEAT Tarraco: H SEAT στα μεγάλα SUV (+Video)

ΝΕΑ

Το Tarraco συμπληρώνει την οικογένεια SUV, ως ο μεγαλύτερος αδελφός των Ateca και Arona. Συνδυάζει υψηλά επίπεδα ποιότητας, εξοπλισμού, συνδεσιμότητας, ασφάλειας, στυλ και δυναμικής με πέντε και επτά θέσεις. Στην αγορά στις αρχές του 2019.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Το νέο μεγάλο SUV συνδυάζει τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου της SEAT: Σχεδιασμό και λειτουργικότητα, sportiness και άνεση, τεχνολογία και συναίσθημα. Το νέο Tarraco έχει σχεδιαστεί για οδηγούς που χρειάζονται τη λειτουργικότητα των πέντε ή επτά θέσεων, την πρακτικότητα της υψηλής θέσης οδήγησης αλλά ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται την αισθητική του οχήματος και εκτιμούν την ισορροπία που προσφέρει το Tarraco μεταξύ αυτοπεποίθησης, κομψότητας και sportiness.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο, που σχεδιάστηκε στο εργοστάσιο του Martorell (Βαρκελώνη) και κατασκευάζεται στο Wolfsburg (Γερμανία), σηματοδοτεί την τρίτη φάση της «επιθετικής» προϊοντικής πολιτικής της εταιρείας στην κατηγορία των SUV.

Το όνομα του προέρχεται από την αρχαία ονομασία της Μεσογειακής πόλης Tarragona, ένα ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο με εκπληκτική αρχιτεκτονική. Το Tarraco είναι το πρώτο όνομα μοντέλου SEAT που επιλέχθηκε μέσω δημόσιας ψηφοφορίας από περισσότερους από 140.000 φίλους της μάρκας  που συμμετείχαν στο τελικό στάδιο της πρωτοβουλίας #SEATseekingName.

Tarraco1

Advertisement

Υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε δύο προηγμένους βενζινοκινητήρες και δύο εξελιγμένους κινητήρες diesel, ενώ το Tarraco ανταποκρίνεται στην πλέον πρόσφατη νομοθεσία εκπομπών ρύπων και προσφέρει την καλύτερη απόδοση στον πελάτη.

Παρόλο που το Tarraco SUV έχει μήκος 4.735mm, πλάτος 1.839mm και ύψος 1.658mm, δημιουργώντας ένα τεράστιο εσωτερικό χώρο και ένα επιβλητικό εξωτερικό, η συνολική σχεδίαση υποδηλώνει ευελιξία , στιβαρότητα και πρακτικότητα.

Advertisement

Η εμπρόσθια σχεδίαση αποκαλύπτει τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της SEAT, με μία πιο προεξέχουσα μάσκα, προσδίδοντας μεγαλύτερη παρουσία και χαρακτήρα ενώ οι επιβλητικοί προβολείς Full LED, που διατηρούν την τριγωνική σχεδιαστική τους υπογραφή, τοποθετούνται πιο απομακρυσμένοι στο αμάξωμα, δίνοντας πιο εστιασμένη εμφάνιση.

Tarraco2

Η αισθητική μπορεί να έχει μεγάλη σημασία, αλλά ένα SUV πρέπει να είναι πρακτικό και λειτουργικό. Στο πίσω μέρος, η έμφαση δίνεται στον χώρο φόρτωσης, όπου το χαμηλό ύψος και το μεγάλο πλάτος εκφράζουν την πρακτικότητα ενός SUV. Τα φώτα LED ενισχύουν περισσότερο τη δυναμική του πίσω μέρους του αυτοκινήτου.

Advertisement

Το SEAT Tarraco θα διατίθεται σε οκτώ διαφορετικά χρώματα: Dark Camouflage, Onyx White, Reflex Silver, Atlantic Blue, Indium Grey, Titanium Beige, Deep Black και Urano Grey και σε δύο επίπεδα εξοπλισμού: Style και Xcellence.

Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές εργάστηκαν σκληρά για να δημιουργήσουν μία προστατευτική καμπίνα για τους επιβάτες, χρησιμοποιώντας μία οριζόντια γραμμή που διατρέχει το ταμπλώ και τονίζει το πλάτος του Tarraco, αυξάνοντας το αίσθημα χώρου ενώ παράλληλα εμπνέει εμπιστοσύνη, ασφάλεια και υψηλό επίπεδο ποιότητας που συνήθως βλέπουμε στην κατηγορία premium.

Tarraco3

Το εσωτερικό διακρίνεται επίσης από την προσεκτική επιλογή υλικών και χρωμάτων (υφασμάτινα, Alcantara ή προαιρετικά μαύρα δερμάτινα καθίσματα και μια κομψή, σπορ μαύρη εσωτερική οροφή), την απτή ακρίβεια των διακοπτών και χειριστηρίων που αποδεικνύουν μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, τον χωρίς πλαίσιο εσωτερικό καθρέπτη, τα προαιρετικά θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα και το ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού με λειτουργία μνήμης.

Το Tarraco επωφελείται από τη μεγάλη κεντρική οθόνη 8’’ με ενσωματωμένη τεχνολογία SEAT Full Link που επιτρέπει στους χρήστες να επωφεληθούν από τη μέγιστη συνδεσιμότητα μεταξύ smartphone και οχήματος, με ενσωματωμένη εφαρμογή Android Auto και Apple CarPlay.

Επιπλέον με το SEAT DriveApp παρέχει στους χρήστες εξατομικευμένες επιλογές για να απολαμβάνουν λειτουργίες όπως καταγραφή διαδρομών, έλεγχος κατάστασης αυτοκινήτου ή αναγνώριση τραγουδιού μέσω Shazam (μόνο για Android Auto), όλες μέσω της οθόνης αφής 8 ιντσών.

Tarraco4

Είναι διαθέσιμη η εφαρμογή Amazon Alexa που επιτρέπει στον οδηγό μέσω φωνητικών εντολών να βελτιστοποιεί το χρόνο του μέσα στο αυτοκίνητο: διαχείριση του προσωπικού του χρονοδιαγράμματος, εύρεση τραγουδιών, εντοπισμός σημείων προορισμού, ειδήσεις σε πραγματικό χρόνο ή εύρεση του πλησιέστερου έμπορου αυτοκινήτων μεταξύ πολλών άλλων δυνατοτήτων.  Τέλος, το Tarraco θα είναι το πρώτο SEAT που θα διαθέτει λειτουργία ελέγχου με χειρονομίες (όταν είναι εξοπλισμένο με 8’’ Navigation Plus).

Υπάρχουν διαθέσιμοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου: Ένας τετρακύλινδρος 1.500 κ.εκ. TSI 150ίππων με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και ένας 2.0 λίτρων 190PS 4Drive με 7τάχυτο κιβώτιο DSG. Στα diesel οι επιλογές αφορούν: ένα δίλιτρο TDI 150 ίππων με την κίνηση εμπρός, με κιβώτιο 6 ταχυτήτων & 4Drive με 7τάχυτο κιβώτιο DSG και ένας 2.0 λίτρων TDI 190 ίππων, 4Drive με 7τάχυτο κιβώτιο DSG.

Το Tarraco έχει σχεδιαστεί ώστε να επωφελείται από εναλλακτικές τεχνολογίες κινητήρα, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας στο μέλλον. Μέχρι το 2020, το Tarraco θα διαθέτει και έκδοση Plug-in Hybrid.

Στο μπροστινό μέρος, το SEAT Tarraco ενσωματώνει ανεξάρτητο σύστημα ανάρτησης MacPherson με ελατήρια και υδραυλικά αμορτισέρ, ενώ στο πίσω μέρος χρησιμοποιήθηκε σύστημα πολλαπλών συνδέσμων, που περιλαμβάνει επίσης ελατήρια και υδραυλικά αμορτισέρ.

Το Dynamic Chassis Control (DCC) προσφέρει την ιδανική ισορροπία σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ποια ρύθμιση προτιμά (Normal, Eco, Sport), αλλά το σύστημα μπορεί επίσης να προσαρμοστεί αυτόματα ανάλογα με την επιφάνεια του δρόμου και το στυλ οδήγησης.

Το αποτέλεσμα είναι ευελιξία που ελάχιστοι θα περίμεναν από ένα SUV, αλλά το Tarraco με μεταξόνιο 2.790mm και βάρος μόλις 1.687 κιλά καταφέρνει να είναι όχι μόνο πρακτικό στη καθημερινή χρήση αλλά και οδηγικά απολαυστικό.

Η SEAT προσφέρει επίσης πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης προκειμένου να κάνουν την οδήγηση πιο άνετη και ασφαλή, ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες: Emergency Assist, Blind Spot Detection και Exit Assist, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist και Light Assist ως προαιρετικά. Επιπλέον υπάρχουν Front Assist με ανίχνευση ποδηλάτου, Lane Assist και Emergency Call, είναι όλα στάνταρ, ενώ το Adaptive Cruise Control είναι στάνταρ στην έκδοση Tarraco Xcellence.

Tarraco5

Πηγαίνοντας την ασφάλεια στο επόμενο επίπεδο, το Tarraco περιλαμβάνει επίσης Pre-crash Assist και Rollover Detection, που σημαίνει ότι όποια κι αν είναι η κατάσταση, το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε για να ικανοποιήσει και τα πιο απαιτητικά πρότυπα ασφαλείας και να γίνει σημείο αναφοράς στην κατηγορία

Στα παραπάνω συστήματα προσθέτουμε και τα συστήματα άνεσης που περιλαμβάνουν Park Assist, Electric Tailgate με Virtual Pedal καιTop View camera system ώστε το νέο SEAT Tarraco να στέκεται πάνω από τους ανταγωνιστές του στην κατηγορία των μεγάλων SUVs.