Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nέο Renault Megane RS Trophy με 300 άλογα

Ελλάδα 5:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nέο Renault Megane RS Trophy με 300 άλογα

ΝΕΑ

Nέο Renault Megane RS Trophy με 300 άλογα

ΝΕΑ

Η Renault παρουσιάζει την πιο ισχυρή έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου της. Ας γνωρίσουμε το νέο Renault Megane RS Trophy. ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του 2018 η γαλλική φίρμα παρουσίασε τη νέα γενιά του Megane RS. Ωστόσο, τα 280 άλογα του 1.800άρη τούρμπο βενζινοκινητήρα φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά και έτσι οι μηχανικοί του τμήματος Renault Sport αποφάσισαν να «ενισχύσουν» ακόμη περισσότερο το μοντέλο.

Η έκδοση Trophy, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, αποδίδει 20 επιπλέον άλογα (με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους) και 40 Nm παραπάνω ροπή (420 Nm στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο EDC). Για να επιτευχθεί αυτό, το σπορ παρακλάδι της Renault έχει κάνει βελτιώσεις στο σύστημα υπερτροφοδότησης και στην εξαγωγή. Παράλληλα, το αμάξωμα έχει μειωμένο βάρος και νέο set up ανάρτησης.

Η εταιρεία αναφέρει πως η επιτάχυνση 0-100 ολοκληρώνεται σε 5,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 260 km/h. Η δύναμη περνά και πάλι στους εμπρός τροχούς (με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη) και το στάνταρ μηχανικό μπλοκέ διαφορικό εγγυάται τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση. Επίσης, στον εξοπλισμό του μοντέλου υπάρχει και σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Advertisement
Advertisement

Στον τομέα της αισθητικής τώρα, το νέο Megane RS Trophy φέρει ορισμένες αλλαγές που τονίζουν τον «αγωνιστικό» χαρακτήρα του αυτοκινήτου: νέος εμπρόσθιος προφυλακτήρας με επιρροές από την F1, Recaro καθίσματα και άλλα πολλά.

Renault-Megane_RS_Trophy-2019-1600-0e

Renault-Megane_RS_Trophy-2019-1600-07