Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault Clio: Με την πιο ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων της κατηγορίας

Ελλάδα 8:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Clio: Με την πιο ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων της κατηγορίας

ΝΕΑ

Renault Clio: Με την πιο ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων της κατηγορίας

ΝΕΑ

Πλούσιο σε τεχνολογίες, ιδιαίτερα ελκυστικό σε εμφάνιση και κορυφαίο σε ποιότητα και ανέσεις, το Renault Clio διαθέτει και την πιο πλήρη γκάμα κινητήρων στην κατηγορία του, με επιλογές σε βενζίνη, diesel, σύνολο διπλού καυσίμου (βενζίνης-LPG) και υβριδική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας συμπληρώσει πάνω από τρεις δεκαετίες καριέρας και με περισσότερες από 15 εκατομμύρια πωλήσεις, το Renault Clio ήταν και παραμένει ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας. Στην 5η γενιά του έχει φθάσει στο απόγειο της ολοκλήρωσής του, όντας ένα αδιαφιλονίκητο best seller με απόλυτη καταξίωση στην συνείδηση του αγοραστικού κοινού, ως το πιο ελκυστικό και πληθωρικό σε παροχές μοντέλο της κατηγορίας του.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση με τις καλαίσθητες λεπτομέρειες και το ξεχωριστό γαλλικό στιλ, συνδυάζεται με την κορυφαία ποιότητα και τη μοναδική πρακτικότητα που προκύπτει από τους μεγαλύτερους, για την κατηγορία, χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Παράλληλα, διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, έχει up to date ψηφιακές τεχνολογίες διασύνδεσης, ενώ είναι και το πρότυπο της ασφάλειας για την κατηγορία του, έχοντας την σφραγίδα του “Best in Class” μοντέλου στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP, με την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων.

Advertisement
Advertisement

Μοντέρνο και δυναμικό σε εμφάνιση, με LED Pure Vision φωτιστικά σώματα και κομψές λεπτομέρειες, το νέο Renault Clio διαθέτει μία πολύ ισχυρή παρουσία στον δρόμο η οποία κερδίζει τις εντυπώσεις και δημιουργεί έναν premium αέρα. Η ίδια αίσθηση υψηλής ποιότητας υπάρχει και στο εσωτερικό του, όπου τα κορυφαία σε ποιότητα υλικά συνδυάζονται με μία πολύ μοντέρνα σχεδίαση και ένα σύνολο παροχών για τον οδηγό και τους επιβάτες που μετατρέπουν κάθε μετακίνηση σε μία άνετη και ευχάριστη εμπειρία.

Ανάμεσα στις πολλές τεχνολογικές καινοτομίες που προσφέρει το νέο Renault Clio είναι το “Smart Cockpit” το οποίο αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, έως 10,25 ιντσών, και τη μεγάλη οθόνη αφής, τύπου tablet, των 9,3 ιντσών του συστήματος multimedia. Στραμμένη προς την πλευρά του οδηγού, η οθόνη που αποτελεί την πύλη του συστήματος Easy Link, συγκεντρώνει όλες τις multimedia, infotainment και navi λειτουργίες, καθώς και τις ρυθμίσεις του συστήματος παραμετροποίησης του οχήματος, Multi-Sense.

Advertisement

Χάρη στην παλέτα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, Renault Easy Drive, ο οδηγός του νέου Clio έχει στην διάθεσή του μία σειρά από τεχνολογίες που τον παρέχουν κορυφαία ασφάλεια και άνεση. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το στάνταρ σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με λειτουργία αναγνώρισης ποδηλατών και πεζών ακόμα και το βράδυ, το στάνταρ σύστημα που ενημερώνει τον οδηγό για τα όρια ταχύτητας και προτρέπει για την τήρησή τους,  το στάνταρ σύστημα προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα και υποβοήθησης διατήρησης της πορείας.

Advertisement

Πέρα από την αισθητική και τεχνολογική υπεροχή του, το νέο Renault Clio διακρίνεται και για την πιο ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων που διαθέτει, ανάμεσα σε όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Μία γκάμα η οποία συμπληρώθηκε πρόσφατα από τον σύγχρονο κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi 100. Ο νέος diesel κινητήρας αποδίδει 100 ίππους και 260 Nm ροπής, διαθέσιμα μόλις από τις 1.750 σ.α.λ.

Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, το οποίο χάρη στην πολύ καλή κλιμάκωσή του τού επιτρέπει να κινείται με χαμηλές στροφές μέσα στην πόλη, αλλά και να αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητήρα στον ανοιχτό δρόμο, καταναλώνοντας ελάχιστα και δουλεύοντας πολιτισμένα, χωρίς κραδασμούς.

Advertisement

Με τον κινητήρα 1.5 Blue dCi 100 το Renault Clio παρουσιάζει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση στα 4,1-4,6 λτ./100 χλμ ενώ οι εκπομπές CO2 ξεκινούν από 107 γρ./χλμ. Και όλα αυτά συνδυάζονται με εξαιρετικές επιδόσεις για τον χαρακτήρα του μοντέλου, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 11,4΄΄ και την τελική ταχύτητα να φθάνει στα 188 χλμ/ώρα.

Η γκάμα του νέου Renault Clio περιλαμβάνει ακόμα δύο σύνολα βενζίνης, τα 1.0 SCe 65 και 1.0 TCe 90, αλλά και ένα διπλού καυσίμου (βενζίνης – υγραερίου). Ο κινητήρας 1.0 TCe 100 LPG με απόδοση στους 100 ίππους, εξοπλίζεται με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης, χαρίζοντας στο γαλλικό best seller ασυναγώνιστη αυτονομία της τάξης των 1.200 χιλιομέτρων με ένα γέμισμα και των δύο δεξαμενών καυσίμου. Η χρήση του υγραερίου εξασφαλίζει εξαιρετικά χαμηλά λειτουργικά έξοδα, ενώ η εργοστασιακή εγκατάσταση εγγυάται την απροβλημάτιστη λειτουργία και τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Η γκάμα του Renault Clio κορυφώνεται με την υβριδική έκδοση Hybrid που κάνει χρήση της τεχνολογίας E-TECH, με τεχνογνωσία από τη Formula 1. Εφοδιασμένο με έναν κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρου, 2 ηλεκτροκινητήρες, αυτόματο κιβώτιο multi-mode και μπαταρία χωρητικότητας 1,2 kWh, το υβριδικό σύνολο απόδοσης 140 ίππων, επιτρέπει στο Clio να κινείται αμιγώς ηλεκτροκίνητα για το 80% των αστικών μετακινήσεών του, καταναλώνοντας 40% λιγότερο καύσιμο, σε σχέση με ένα συμβατικό σύνολο βενζίνης.

Η μέση κατανάλωση, με βάση το πρότυπο WLTP, είναι στα 4,3 – 5,1 λτ./100 χλμ. ενώ οι εκπομπές CO2 ξεκινούν από τα 96 γρ./χλμ. Εξαιρετικές είναι και οι επιδόσεις του, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 9,9 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα να φθάνει στα 180 χλμ/ώρα. Στα θετικά της έκδοσης συμπεριλαμβάνεται η πολιτισμένη λειτουργία του κινητήρα και η άμεση απόκριση στην πίεση του γκαζιού, στοιχεία που τονίζουν ακόμα περισσότερο την αίσθηση ανώτερης ποιότητας και πολυτέλειας που χαρακτηρίζει το νέο Renault Clio.

Η γκάμα του Renault Clio ξεκινά από τις 13.790 €, ενώ οι εκδόσεις με τον νέο κινητήρα diesel κοστίζουν από 16.990 €. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης παρέχεται δωρεάν, με τιμές που ξεκινούν από τις 15.640 €. Τέλος, το Clio Hybrid κοστίζει από 22.990 €.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nέο Renault Clio: Πληθωρικό σε γκάμα κινητήρων και κορυφαίων τεχνολογιών
Δοκιμή: Renault Clio E-Tech
Renault Clio E-Tech: Υβριδική τεχνολογία από την F1 στο δρόμο