Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο ρεκόρ στο Pikes Peak για τη Bentley

Ελλάδα 12:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο ρεκόρ στο Pikes Peak για τη Bentley

ΝΕΑ

Νέο ρεκόρ στο Pikes Peak για τη Bentley

ΝΕΑ

Η Bentley με μια Continental GT έκανε νέο ρεκόρ στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής της ανάβασης του Pikes Peak, βελτιώνοντας το χρόνο κατά 8,4 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

 

Την περασμένη Κυριακή το ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak της κατηγορίας των αυτοκινήτων παραγωγής, άλλαξε χέρια. Το προηγούμενο είχε γίνει το 2014 με μια Porsche 911 Turbo (991) και τώρα, με το 1:18.488, ο Rhys Millen έκανε το νέο, με βελτίωση του χρόνου περίπου κατά 8,4 δευτερόλεπτα. Ο Millen για την επιτυχία αυτή δήλωσε πως «ήρθαμε εδώ με την ομάδα έχοντας ένα στόχο και αυτός ήταν να κάνουμε την Bentley Continental GT το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην ανάβαση του Pikes Peak. Περάσαμε μια καταπληκτική εβδομάδα προετοιμασίας και εν τέλει, τα καταφέραμε».

Advertisement
Advertisement

Έχοντας τον αριθμό 100, ως αναφορά στη συμπλήρωση ενός αιώνα παρουσίας της Bentley, η συγκεκριμένη Continental GT με τον 6λιτρο W12 κινητήρα που αποδίδει 626 ίππους (και 91,8 kgm ροπής) με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, στα χέρια του Rhys Millen κατάφερε και έκανε το νέο ρεκόρ. Το αυτοκίνητο που στην τελείως stock μορφή του, έχει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,6” και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 333 χλμ./ώρα.

Advertisement

Αξίζει να αναφέρουμε πως το δύσκολο στοιχείο του εγχειρήματος, ήταν η διατήρηση της μέσης ωριαίας ταχύτητας σε επίπεδα πάνω από 112 χλμ./ώρα για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος χρόνος. Η ανάβαση έχει μήκος 20 χιλιομέτρων και 156 στροφές, με την εκκίνηση να είναι στα 2.835 μέτρα ύψος (από την επιφάνεια της θάλασσας) και ο τερματισμός στα 4.298 μέτρα- κάτι που σημαίνει πως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η μείωση της απόδοσης του κινητήρα από την εκκίνηση στον τερματισμό λόγω του υψομέτρου, είναι αισθητή.

Advertisement