Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο ρεκόρ γύρου από την Porsche στο Nürburgring (+video)

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο ρεκόρ γύρου από την Porsche στο Nürburgring (+video)

ΝΕΑ

Νέο ρεκόρ γύρου από την Porsche στο Nürburgring (+video)

ΝΕΑ

Η Porsche κατέκτησε (ξανά) το Nürburgring-Nordschleife. Η εταιρία από την Στουτγκάρδη σε συνεργασία με την Manthey-Racing, δημιούργησε την Porsche GT2 RS MR με 700 ίππους. Η δυνατότερη 911 ολοκλήρωσε ένα γύρο στην διαδρομή των 20,6 χιλιομέτρων σε 6:40,3 λεπτά.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gskevo@gmail.com)

Ο Lars Kern βρισκόταν στο τιμόνι του σπορ αυτοκινήτου, το οποίο είχε ρυθμιστεί ειδικά για το Nordschleife από τους μηχανικούς της Porsche με την βοήθεια της Manthey-Racing. Ο Kern έχει γράψει την δική του ιστορία (αλλά και πολλά ρεκόρ) στην «Πράσινη κόλαση) με μια σειρά μοντέλων της Porsche.

Advertisement
Advertisement

«Κοιτούσαμε διαρκώς τον ουρανό όλη την ημέρα και σκεφτήκαμε πολλές φορές να αναβάλουμε το εγχείρημα. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε την προσπάθειά μας με τον κίνδυνο να βρέξει ή εάν η διαδρομή είχε βρεγμένο οδόστρωμα», λέει ο Δρ Frank-Steffen Walliser, επικεφαλής του τμήματος Motorsport και των GT Cars.

Το Porsche 911 GT2 RS εξοπλίστηκε με το νέο κιτ βελτίωσης από την Manthey-Racing, συμπληρωμένο με μία σειρά ιδιαίτερων ρυθμίσεων προσαρμοσμένη στα χαρακτηριστικά της πίστας του Nürburgring-Norschleife. «Σε αυτό το test car, θέλαμε απλώς να αξιολογήσουμε και πάλι τις δυνατότητες του οχήματος. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Είναι πραγματικά ένας υπέροχος χρόνος. Αυτό δείχνει και πάλι πολύ ξεκάθαρα τις δυνατότητες αυτού του σπορ αυτοκινήτου».

Porc1

Advertisement

Το Porsche GT2 RS κυκλοφόρησε στην αγορά το 2017 ως το ταχύτερο και πιο ισχυρό 911 όλων των εποχών μέχρι στιγμής. Τους τελευταίους μήνες, οι μηχανικοί της Porsche χρησιμοποίησαν την τεχνογνωσία τους από την ανάπτυξη των 911 RRS και 911 GT3 R καθώς και την εμπειρία της Manthey-Racing, που κέρδισε σε πολλές διοργανώσεις στο Nürburgring-Nordschleife. Οι τροποποιήσεις στο αυτοκίνητο περιελάμβαναν τους τομείς του πλαισίου και της αεροδυναμικής. Οι τεχνικοί δεν ξέχασαν πως το αυτοκίνητο πρέπει να παραμείνει κατάλληλο για οδήγηση στο δρόμο ανά πάσα στιγμή.

Advertisement

«Η οδήγηση ήταν πολύ διασκεδαστική», λέει ο μηχανικός ανάπτυξης Lars Kern. Ο 31χρονος γνωρίζει πολύ καλά το «Ring» από τις δοκιμές που έχει κάνει εκεί και από τους αγώνες της κατηγορίας VLN. «Η ισορροπία του αυτοκινήτου είναι επίσης πολύ καλή με τις νέες βελτιώσεις. Δεν ρίσκαρα για να είμαι γρήγορος. Αλλά έκανα μόνο μία απόπειρα (για το ρεκόρ γύρου) επειδή ήταν ήδη σκοτεινιά». Ο CEO της Manthey-Racing Nicolas Raeder προσθέτει: «Είμαστε πολύ περήφανοι. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση να κάνουμε ακόμα πιο γρήγορη την ήδη ταχύτατη Porsche 911 GT2 RS».

Porc2

Σε συνθήκες φθινοπωρινού αλλά ξηρού καιρού, ο Lars Kern εκμεταλλεύτηκε την τεράστια δυναμική της Porsche 911 GT2 RS MR για το γύρο ρεκόρ παρουσία ενός συμβολαιογράφου. Το κάθισμα του οδηγού (ένα αγωνιστικό bucket) ήταν η μόνη τροποποίηση σε σύγκριση με την έκδοση του GT2 RS MR που τώρα μπορεί να παραγγελθεί από την Manthey-Racing για αγωνιστικές διοργανώσεις και track days.

Advertisement

Απολαύστε το video με το onboard από τον γύρο που έγραψε το ρεκόρ