Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο ρεκόρ από το VW ID.R

Ελλάδα 20:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο ρεκόρ από το VW ID.R

ΝΕΑ

Νέο ρεκόρ από το VW ID.R

ΝΕΑ

Αυτή τη φορά στην Κίνα, σε μια πανέμορφη διαδρομή που λέγεται Πύλη του Παραδείσου, η VW έστειλε το ID.R με τον Romain Dumas στο τιμόνι να κάνει ένα νέο ρεκόρ ανάβασης.

Advertisement
Advertisement

Μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα μάθαμε για τις προθέσεις της VW να στείλει το ID.R προκειμένου να αποπειραθεί την πραγματοποίηση της ανάβασης, επιδιώκοντας ένα νέο ρεκόρ. Σήμερα, μετά από πυρετώδεις προετοιμασίες, η ανακοίνωση της εταιρείας κάνει λόγο για το νέο επίτευγμα στη διαδρομή που έχει 99 φουρκέτες. Ο χρόνος των 7 λεπτών και 38,585 δευτερολέπτων, είναι το νέο ρεκόρ για τη συγκεκριμένη ανάβαση και το κατέχει πλέον η VW με το ηλεκτρικό ID.R.

Advertisement
Advertisement

Ο πολύπειρος Romain Dumas που οδήγησε το ID.R στα 11 χιλιόμετρα της διαδρομής, πρόσθεσε ένα ακόμα ρεκόρ στο παλμαρέ του, αφού είναι ο ίδιος που έχει το καλύτερο πέρασμα από το Pikes Peak, το Goodwood και το Nurburgring με το ηλεκτρικό μοντέλο της VW. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ότι η διαδρομή των 11 χιλιομέτρων έχει ιδιαίτερα αυξημένη δυσκολία σε ότι έχει να κάνει με την αύξηση του υψομέτρου αλλά και την μεγάλη κλίση, μια και όπως είπαμε, οι 99 φουρκέτες «στριμώχνονται» σε μια διαδρομή που φέρνει το αυτοκίνητο σε υψόμετρο 1.100 μέτρων. Οι 680 ίπποι του ID.R στα χέρια του Romain Dumas, φάνηκαν για άλλη μια φορά αρκετοί για να γραφτεί άλλο ένα ρεκόρ στην ιστορία της VW.