Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Infinity Q60 Project Black S Concept: Μεταβάλλει τα δεδομένα

Ελλάδα 19:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Infinity Q60 Project Black S Concept: Μεταβάλλει τα δεδομένα

ΝΕΑ

Infinity Q60 Project Black S Concept: Μεταβάλλει τα δεδομένα

ΝΕΑ

H Infiniti επιστρέφει δριμύτερη στη Γενεύη παρουσιάζοντας το Q60 Project Black S Concept, ουσιαστικά τον προθάλαμο ενός καυτού μεσαίου hatch το επόμενο χρονικό διάστημα. Ποιος είπε αλήθεια ότι οι Ιάπωνες διαθέτουν κρύο αίμα;

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το Infiniti Q60 Project Black S Concept είναι ένα όπλο που επιστρατεύει τη σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία του απαιτητικού οδηγού. Το υβριδικό σύστημα υιοθετεί αυτούσια τεχνολογία από την F1 και αφορά τον τρόπο κατά τον οποίο ανακτάται η ενέργεια.

Ένας 3λιτρος Biturbo V6 κινητήρας φωλιάζει κάτω από το σμιλεμένο καπό και παράγει στην κανονική μορφή του 400 ίππους, ενώ με την αρωγή του εξελιγμένου ηλεκτροκινητήρα, η δύναμη ανεβαίνει κι άλλο, στους 500 ίππους, προσφέροντας καταιγιστικές επιδόσεις στο Q60. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός. Εναλλακτικά μεν, ταχύτατα δε…

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά στη συμμετοχή του ηλεκτρικού συνόλου να σας πούμε πως η ενέργεια παρέχεται από ξεχωριστές μονάδες, ουσιαστικά γεννήτριες, ικανές να αποθηκεύσουν αλλά και να αξιοποιήσουν την ενέργεια από το φρενάρισμα και τη θερμότητα των καυσαερίων – που διαφορετικά θα χάνονταν – σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου. με αυτό τον τρόπο δίνεται μεγαλύτερη ώθηση τόσο στο στροφαλοφόρο άξονα όσο και στο turbo.

Σε επίπεδο σχεδίασης δεν χωρά αμφιβολία πως πρόκειται για μια επίδειξη επιθετικής μίξης ενός αυτοκινήτου δρόμου αλλά και πίστας ταυτόχρονα, με την αεροδυναμική και τις πινελιές της να δίνουν το στίγμα. Τεράστιοι τροχοί, χαμηλωμένη ανάρτηση, αεροδυναμικά βοηθήματα παντού σε κρατούν ένα με την άσφαλτο.

infiniti-q60-project-black-s-concept-tsiro-640

Advertisement