ΝΕΑ

Νέο πρωτότυπο από την Audi που προλογίζει τα επόμενα Allroad

Ελλάδα 17:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο πρωτότυπο από την Audi που προλογίζει τα επόμενα Allroad

ΝΕΑ

Νέο πρωτότυπο από την Audi που προλογίζει τα επόμενα Allroad

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει στη Σαγκάη ένα ακόμη υβριδικό concept, αυτή την φορά το 3ο μέλος της σειράς Prologue.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Οι φήμες λένε πως το συγκεκριμένο πρωτότυπο μοντέλο που θα λάμψει για πρώτη φορά στην έκθεση επί κινέζικου εδάφους, θα αποτελέσει τον προπομπό του νέου A6 Allroad. Πρόκειται για ένα επιβλητικό σε όγκο concept car με το μήκος να ξεπερνά τα 5,1 μέτρα και να είναι ψηλότερο κατά 77 mm σε σχέση με το Prologue Avant, ενώ ένα έντονο σχεδιαστικά χαρακτηριστικό είναι η έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος.

Κατά τα λοιπά, στο εμπρός μέρος συναντάμε την γνωστή προχωρημένη άποψη της Audi με λέιζερ matrix προβολείς και πίσω LED, ενώ την εμφατική εμφάνιση συμπληρώνουν ζάντες 22 ιντσών και διακοσμήσεις αλουμινίου.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα και ένα high-tech ταμπλό με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και τρείς οθόνες αφής. Συγκεκριμένα, ο συνοδηγός έχει στην διάθεση του μία touch-screen πάνω στο ντουλαπάκι για να ρυθμίζει το σύστημα infotainment με παράλληλη απεικόνιση στην οθόνη/πίνακα οργάνων του οδηγού (υπάρχουν ακόμη δύο, μια στην πλαφονιέρα και η κλασική στην κεντρική κονσόλα). Οι πίσω επιβάτες έχουν στην διάθεσή τους τις δικές τους OLED οθόνες για να ρυθμίζουν τα καθίσματα, τον κλιματισμό κ.α.

Advertisement

Σχετικά με το υβριδικό σύστημα, υπάρχει ένας βενζινοκινητήρας 4.0 TFSI με δύο turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται ανάμεσα στο κιβώτιο Tiptronic με 8 σχέσεις. Η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τους 734 PS και τα 91,8 kgm με το 0-100 να ολοκληρώνεται σε 3,5 sec. Παράλληλα, η τυποποιημένη κατανάλωση είναι στα 2,4 lt/100 km με εκπομπή CO2 στα 56 g/km. Η μπαταρία λιθίου-ιόντων χωρητικότητας 14,1 kWh προσφέρει αυτονομία για 54 km με μηδενικούς ρύπους ενώ υπάρχει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης AWC (Audi wireless charging).

Advertisement